Nestle vähendab šokolaadides suhkrut pea poole võrra

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarne šokolaaditegija ei reeda viisi, kuidas ta plaanib suhkrut vähendada.
Populaarne šokolaaditegija ei reeda viisi, kuidas ta plaanib suhkrut vähendada. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Nestle ettevõtte teadlased on endi sõnul leidnud viisi, kuidas vähendada suhkrusisaldust šokolaadides kuni 40 protsenti.

Nestle sõnul plaanivad nad vähendada suhkrusisaldust šokolaadis, muutes suhkru struktuuri, vahendab Fortune. Seda, kuidas nad seda täpselt tegema hakkavad, et ole nad avaldanud. Küll aga ootavad nad võimalust protsess patenteerida.

Nestle tehnoloogiajuht Stefan Catsicas vihjas, et nad plaanivad suhkrukristalli seest õõnestada.

Kuna maailmas on leviv trend tervislik eluviis ja suhkrut sisaldavate toodete vähendamine menüüs, siis peavad ka magusatootjad oma tooted üle vaatama ja uuendusi tegema.

Samamoodi on ka Pepsi teatanud, et plaanib 2025. aastaks kahel kolmandikul jookidel vähendada suhkrusisaldust või kilokalorite arvu. Samuti on nelja suurima USA linna elanikud hääletanud karastusjookide maksustamise poolt.

Nestle plaanib uuendatud maiustustega turule tulla 2018. aastal.

«Me soovime, et inimesed harjuksid uue maitsega, mis on palju naturaalsem. Me tõesti tahame olla selle lahenduse eestvedajad,» sõnas Catsicas.

Nestle on lubanud oma eesmärgid suhkrusisalduse vähendamiseks avaldada 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles