Perearst ei teeni patsiendi arvelt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Anneli Talvik.
Perearst Anneli Talvik. Foto: Tairo Lutter

Postimehe lugejate küsimustele vastanud perearsti Anneli Talviku sõnul ei pea paika linnalegend, nagu saaksid perearstid oma sissetulekut suurendada, jättes inimese uuringutele saatmata. Ühe inimese eest saab arst haigekassalt vähem kui kolm eurot kuus ning seda on Talviku sõnul keeruline «kuritarvitada».

- Kauaaegne perearst läks pensionile. Tuli uus noor arst, kes läks kahe kuu pärast dekreeti. Iga päev on nüüd uus noor. Soovin vahetada arsti, aga kõikidel kohalikel on nimekirjad täis. Mida soovitate?

Arstide puudus on nii suur, et valida on ainult kas juhusliku asendaja või arstita praksise vahel. Üksikud ülikoolilõpetajad, kes Eestisse tööle jäävad, lahustuvad nagu tilk merre. Kui kõikidel kohalikel arstidel on nimekirjad täis, siis valikuid rohkem ei olegi. Kui leiate kaugemalt hea arsti juures vaba koha, on ka hästi. Tegemist on olukorraga, kus tuleb vaadata poliitikute otsa, kes on viimased 10 aastat jätnud kõik olulised meditsiiniotsused tegemata. Madalad maksud ja olematu omavastutus võivad tähendada ka halba avalikku teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles