Video: mis juhtub Coca-Colasse jäetud hambaga? (1)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/liv friis-larsen

Kõik on kuulnud ütlust, et limonaad rikub hambad jäädavalt. Youtuber DaveHax proovis järgi, mis juhtub nädalaks Coca-Colasse ligunema jäetud hambaga.

Katses kasutati kuueaastase poisi piimahammast, kirjutab FoodBeast. Juba kolmanda päeva järel ilmnes, et hammas võtab Coca-Colale omase pruunika värvuse. Seetõttu otsustati katset pikendada nädalani.

Nädalapikkuse Coca-Colas ligunemise tulemus oli see, et hamba pind muutus pehmemaks ning pruuniplekiliseks – suurema mustuse sai sellelt küll ära kraapida, kuid endist valget värvust oli väga raske tagasi saada. Hambajuur aga oli muutunud üsna muredaks ning see lagunes ka väikse surve mõjul koost.

Dave otsustas nädalase eksperimendi järel pudeli uuesti täita ning jätta see 24 päevaks seisma, et viia lõpuni terve kuu pikkune tsükkel ning esitada selle tagajärg.

Vaata lähemalt allolevast videost.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles