Keskhaiglas toodi jaanuarikuus ilmale 15 paari kaksikuid (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikud.
Kaksikud. Foto: PantherMedia / Zdenek Fiamoli

Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusmajas kulges aasta esimene kuu töiselt, sest ilmale tuli tervelt 15 paari kaksikuid – neist kolm paari ühel päeval.

Viimaste aastate trend on näidanud, et ühes kuus sünnib keskhaigla sünnitusmajas 6–7 paari kaksikuid. Seega on möödunud kuu rekord eriti märkimisväärne. Viiendik kaksikutest ehk kolm paari sündis ühel päeval, 12. jaanuaril, teatas Ida-Tallinna keskhaigla.

Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Marthi Lepiku sõnal on ilmselt tegu pelgalt juhusega, näiteks möödunud aasta mais ja augustis toodi ilmale 12 paari kaksikuid.

Möödunud aasta oli kaksikute sündide poolest rekordaasta. Ilmavalgust nägi kokku 96 paari kaksikuid. Keskmiselt võeti seega iga kuu vastu kaheksa paari kaksikuid, mis teeb ühe paari iga nelja päeva tagant. Viimase kolme aastaga on ITK sünnitusmajas sündinud kokku 244 paari kaksikuid.

Jaanuarikuus sündinud lapsed.
Jaanuarikuus sündinud lapsed. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

2017. aasta on olnud sünnitushaiglas töine, möödunud kuul aitasid ämmaemandad ilmale 354 last – viimasel viiel aastal ei ole jaanuaris nii palju lapsi sündinud.

Ka laste soolise jagunemise poolest oli kuu teatud mõttes eriline, sest viimased 13 kuud oli igal kuul sündinud rohkem poisse kui tüdrukuid, kuid jaanuaris jagunesid sündinud lapsed täpselt võrdselt – ilmavalgust nägi 177 poissi ja 177 tüdrukut. Sünnitusi võeti aasta esimesel kuul vastu 339.

Viimase kolme aastaga on ITKs sündinud kokku 6340 poissi ning 5888 tüdrukut ehk protsentuaalselt on sündinutest 52 protsenti poisid ning 48 protsenti tüdrukud. Loe lähemalt siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles