Uuring: tujukatel inimestel on siledam ajukoor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese isikuomadused ei avaldu ainult tema käitumises. Itaalia teadlased on avastanud, et vähemalt osaliselt võiks neid ära aimata ka sõna otseses mõttes aju ehituse järgi.
Inimese isikuomadused ei avaldu ainult tema käitumises. Itaalia teadlased on avastanud, et vähemalt osaliselt võiks neid ära aimata ka sõna otseses mõttes aju ehituse järgi. Foto: Reuters / Scanpix

Inimese isikuomadused ei avaldu ainult tema käitumises. Itaalia teadlased on avastanud, et vähemalt osaliselt võiks neid aimata ka sõna otseses mõttes aju ehituse järgi, vahendab ERR Novaator.

Tänapäeva psühholoogiateaduses kirjeldatakse isikuomadusi tihtipeale viies mõõtmes: neurootilisus, avatus, ekstravertsus, sotsiaalsus ja meelekindlus.

Roberto Riccelli Catanzaros asuvast Magna Graecia ülikoolist tegi koos kolleegidega 500 katseisikule isikuomaduste testi ja nende ajust pilti.

Muu hulgas selgus, et neurootilistel ja tujukatel inimestel oli ajukoor keskmiselt paksem ja siledam kui teistel, uudishimulikel ja loovamatel inimestel aga vastupidi, õhem ja käärulisem.

Mida teadlased veel kindlaks tegid, võib lugeda ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles