Akne hirmutav kõrvalmõju, millest eriti ei räägita (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitry Fisher / PantherMedia / Scanpix

Sa ehk ei tulegi selle peale, kuid aknel võib olla hirmutavaid kõrvalmõjusid. Uuringud on näidanud, et ehmatav hulk inimesi, kes kannatab akne all, võitleb ka depressiooniga ning mõni neist on kaalunud isegi enesetappu.

AOL Lifestyle viitab uuringule, kust selgub, et kui inimene peab igapäevaselt üles ärkama ning avastama näolt uusi akne põhjustatud kahjusid, on nad kaks-kolm korda vastuvõtlikumad depressioonile.

Veelgi enam – Suurbritannias tehtud uuringus nähtus, et üks viiest akne all kannatajast on kaalunud enesetappu. Kliiniline psühhoterapeut Matt Traube selgitab, et nahahaigused isoleerivad inimese. «Kui sa tunned end niigi lootusetus olukorras ja meeleheitel olevana, siis see teravdab neid tundeid veelgi.»

Briti teadlased on ka leidnud, et ligi 60 protsenti aknega inimestest on pidanud taluma verbaalset vägivalda. 20 protsendil läks akne nahka lähisuhe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles