Meestetööde kadumine tekitab mehist depressiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon. Pilt on illustratiivne.
Depressioon. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikides korraldatud uuringud ennustavad, et sotsiaalsete ja majanduslike muutustega ühiskonnas kaasneb depressiooni all kannatavate meeste osakaalu suurenemine.

Ajakirja British Journal of Psychiatry märtsinumbris avaldatud uuringus väidavad eksperdid, et majandusliku surutisega kaasnenud senise peremudeli purunemine suurendab depressiooni ja soodustab perekonnasiseseid konflikte, vahendas teadus.err.ee.

Kui varem oli mehe roll olla perekonna toitja ja kaitsja, siis värske uuring näitab, et majandusliku surutise tingimustes on paljudes perekondades naised selle rolli üle võtnud ning juba 22 protsenti Ameerika Ühendriikides elavatest naistest teenivad oma elukaaslastest rohkem.

Samuti teeb murelikuks fakt, et ligi 75 protsendis majanduslangusega kaasnenud koondamistes olid kaotajateks mehed, millele lisaks tekitab meestel raskusi kohanduda uudse rolliga, kui neil tuleb naise asemel koju lapsi kasvatama jääda.

Seega viitab uuring, et lääne ühiskonnas depressiooni langenud meeste osakaal järgnevatel aastatel aina suureneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles