Lihtne nipp mõistmaks, kas jood piisavalt vett (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Seda, kui palju või vähe sa vett jood, võib pidada üldtervise baromeetriks. Vesi annab energiat, tõstab tuju, leevendab peavalu, soodustab seedimist ja võib aidata kaalust maha võtta. Paraku ei ole olemas kahte täpselt ühesugust inimest ja üldine norm - kaheksa klaasi päevas - ei sobi igaühele. 

See, kui palju peaks keegi päeva jooksul jooma, sõltub väga paljudest asjaoludest, kaasa arvatud sellest, mida sa sööd ning mida sa plaanid teha nii enne kui pärast trenni, kirjutab My Domaine. 

Selleks, et olukorras selgust luua, annab doktor Marie Spano naistele üldise juhise, mis võiks abiks olla: joo päevas umbes 11 tassi vedelikke. Selle alla kuuluvad ka kõik teed, kohvid, mahlajoogid, smuutid ja muud vedel kraam, mida sa nagunii tarbid. 

Mõni kannab oma veejoomisharjumuse iga päev ka mõnda äppi, mis aitab vee joomist meelde tuletada, kuid Spano sõnul ei ole see tegelikult vajalik. Palju lihtsam on vedelikupuudust vältida sellega, kui õpid jälgima, mitu korda sa päevas pissil käid. «Normaalne oleks urineerida iga kahe kuni kolme tunni järel,» ütleb arst. «Ja pissida tuleks korralik kogus, mitte ainult mõni tilk.»

Vastupidiselt levinud arvamusele ei pruugi uriini värvus tegelikult hästi aimu anda, kas sul on vedelikupuudus või mitte, sest toitumine võib seda oluliselt mõjutada. «Söögis on nii palju faktoreid, kaas arvatud B-vitamiin, mis võivad teha uriini tumekollaseks,» selgitab ta, et tualetis käimise sagedus on värvusest kindlam meetod. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles