See on kõige parem meetod seente valmistamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuidas kellelegi meeldib seeni valmistada ja neid süüa, on eelkõige muidugi maitse küsimus ja maitse üle ei vaielda. Küll aga oleneb valmistusviisist see, milline on lõpp-produkti toitaineväärtus. 

Seentes on palju kasulikke aineid - kiudaineid, valke ja vitamiine - ning vähe kaloreid ja rasva. Hispaanias asuvas seente uurimiskeskuses leiti, et seente praadimine või keetmine vähendab nende toitainete ja antioksüdantide sisaldust, edastab Pure Wow.

Väljaandes International Journal of Food Sciences and Nutrition avaldati uuring, mis tõestab, et keetmisel väheneb seente vitamiinisisaldus ning praadimisel suureneb nende rasvasisaldus ja väheneb valgusisaldus. 

Kui ei ole tegu seentega, mida tuleb kupatada, siis võiksid neid valmistada hoopis kas grillil või mikrolaineahjus, et kõik kasulikud toitained ja antioksüdandid toidust kätte saada. 

Õnneks on grillitud seened ka väga maitsvad ja nagu uuringust selgus, on isegi kasulik, kui neid enne grillimist õliga kokku määrida. Nimelt võib see isegi suurendada seente antioksüdantide sisaldust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles