Suitsetamine on briti ja USA noorte seas üha ebapopulaarsem

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexel.com

Eemaletõukavad pildid tubakapakkidel ja suitsetamist piiravad seadused on ilmselt vilja kandnud – iga aastaga on noorte seas üha vähem suitsetajaid. 

Suurbritannia riiklik statistika näitab, et suitsetajate osakaal on riigis langenud 15,5 protsendini, kirjutab New Scientist. Number on võrreldes 2010. aastaga nimelt poole väiksem.

Kõige suurem suitsetajate arvu langus on toimunud  vanusegrupis 18-24. Võrreldes 2010. aastaga on see langenud 6,5 protsendi võrra. 2016. aasta seisuga on 18 kuni 24-aastaseid suitsetajaid Suurbritannias 19,3 protsenti.

Ka USAs on noorte suitsetajate osakaal langenud – kui 2015. aastal oli seal 12 kuni 18-aastaseid suitsetajaid 4,7 miljonit, siis 2016. aastal oli neid 3,9 miljonit. Nende hulka on arvatud ka elektroonilise sigareti tarvitajad.

Suurbritannia survegrupi Action on Smoking and Health esindaja Hazel Cheesemani sõnul on noorte suitsetajate osakaalu languse taga ilmselt asjaolu, et uus generatsioon on üles kasvanud keskkonnas, kus suitsetamine ei ole enam nii tavapärane norm.

Terviseinfo andmete kohaselt suitsetab igapäevaselt 21 protsenti Eesti täiskasvanud elanikkonnast ehk 190 000 inimest. Eesti täiskasvanudrahvastiku tervisekäitumise uuringu andmetel (TKU, 2016) on igapäevasuitsetajad 30 protsenti Eesti meestest ja 15,5 protsenti naistest. Eestis suitsetavad naised meestest kaks korda vähem, erinevalt Euroopa vanematest riikidest, kus suitsetamise tase on peaaegu võrdne.

Iga päev suitsetab aga 3,1 protsenti kooliõpilastest – 3,7 protsenti poistest ja 2,5 protsenti tüdrukutest.

Loe ka artiklit sellest, mis juhtub kehaga pärast suitsetamisest loobumist! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles