Null-kalori tooted teevad sind paksuks ja võivad põhjustada viljatust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Scanpix

Null-kalori tooted on kogumas üha suuremat populaarsust, kuna tundub inimestele hea lihtne viis anda järgi kiusatusele, kuid vähendada tarbitavat suhkrukogust. Tegelikkus on aga palju koledam.

Viimastel aastatel on teadlased uurinud rohkem madala kalorsusega tooteid ning suhkruasendajaid. Mitmed neist on näidanud, et tehislikel suhkruasendajatel on mitmeid kõrvalmõjusid ajutegevusele, viljakusele, kaalule ning südamele.

Hiljuti Kanada terviseajakirjas avaldatud uurimuse kohaselt on neil, kes tarbivad päevas ühe või rohkem kunstlikult magustatud jooki, on suurem tõenäosus kannatada ülekaalulisuse, südame-veresoonkonna probleemide või diabeedi küüsis.

Usutakse, et kui on null kalorit, siis on null kahju, vahendab WellAndGood. Tegelikkuses peitub tervises nii palju rohkem kui vaid kalorid. Veel üks põhjus, miks lõpetada enda zero-jookide tarbimisharjumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles