Seitsmeaastane üliharuldase haigusega Kelli sai eluks vajalikud abivahendid

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond aitas Kellile hankida dušialuse jalad, seisulaua ja vankri.
Lastefond aitas Kellile hankida dušialuse jalad, seisulaua ja vankri. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond aitab käesoleva aasta lõpuni tasuda üliharuldase Ohtahara sündroomiga seitsmeaastase Kelli abivahendite rendi eest ning soetada tema hooldamiseks vajalikud dušialuse jalad.

Kelli on sügava puudega Pärnumaa tüdruk, kellel diagnoositud üliharuldast sündroomi esineb lastefondile teadaolevalt kogu maailmas praeguseks vaid viiel inimesel.

Sünni järel ilmnesid lapsel neelamisraskused, kaaluiibe probleemid ning motoorikahäired. Kellil diagnoositi sünnipuhune ajukahjustus, epilepsia raske vorm ja osaline halvatus. Seetõttu on ta suure mahajäämusega nii vaimses kui ka motoorses arengus.

Haiguse tõttu on tüdruk ka hapnikusõltuvuses ning vajab pidevalt lisahapnikku, aspireerimist ja spetsiaalset kõrge kalorsusega ravitoidusegu.

Kuna pere on hetkel majanduslikult väga keerulises seisus, sest peres kasvab ka üheksa-aastane erivajadusega tüdruk, palusid nad Lastefondilt käesoleva aasta lõpuni tuge ka Kellile vajalike abivahendite – seisulaua ja vankri – rendikulude tasumisel ning dušialuse jalgade soetamisel.

«Eriti kurb on lugu siis, kui peres kasvab mitu sellist last, kes vajavad erilist hoolt. Abivahendite osas katab riik küll enamasti 90 protsenti kuludest, kuid 10 protsenti jääb peredel enda kanda ja sageli juhtub, et ka selles osas vajatakse tuge, » rääkis lastefondi toetusjuht Eveli Ilvesel. Ta lisas, et  olenevalt lapse haigusest võib igakuiselt tarvis olevaid abivahendeid olla mitmeid ja väikestest summadest saab kokku tegelikult päris suur.

Lastefond on Kellit toetanud juba alates 2013. aastast, aidates soetada lapsele vajalikke ravimeid, ravitoitu ja abivahendeid ning katta transpordikulusid arstide juurde ja taastusravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles