Mitsellaarvesi – kellele ja milleks?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Viimastel aastatel on populaarsust kogunud prantsuse päritolu mitsellaarvesi, mis on tuntud oma kasulike toimeainete poolest. Iluteek.ee iluekspert Riin Liplik selgitab, miks oleks hea mitsellaarvett kasutada ja kuidas endale sobivaim toode valida. 

Mitsellaarvesi on mitmetoimeline näohooldustoode, mis eemaldab meigi, puhastab ja rahustab nahka ilma, et seda peaks maha pesema. See on valmistatud mitsellidest ehk nano-mõõdus õlimolekulidest, mis on pihustatud pehmesse vette.

„Kuigi mitsellaarvesi kombineerib omavahel õli ja vee, ei jää nägu puhastamise järel õliseks, kuna õli osakesed on väga pisikesed ja veega hästi segunenud,“ rahustab Riin Liplik neid, kes liiga õlist koostist pelgavad. Tema sõnul toimivad mitsellid näol justkui magnetid, mis tõmbavad pooridest välja meigi ja rasu. „Tänu oma õrnusele sobib mitsellaarvesi kasutamiseks nii näol, silmadel kui ka huultel. Tasub aga meeles pidada, et mitsellaarvesi pole nii tugev, kui tavaline näopuhastaja, seega ei pruugi see eemaldada veekindlat või kauapüsivat meiki, mis vajavad spetsiaalseid meigieemaldusvahendeid,“ rõhutab ta.

Et saada mitsellaarvee kasutamisest maksimaalne kasu, tuleks valikut tehes arvestada oma näonaha olukorra ja vajadustega. Universaalne mitsellaarvesi küll puhastab ja niisutab, kuid erivajadusega naha hooldamiseks tasub valida spetsiaalsete koostisosadega mitsellaarvesi, mis näonaha seisundit ka parendab.

Mis nahatüübile milline mitsellaarvesi valida?

  • Kõikidele nahatüüpidele

Igapäevaks kasutamiseks nii meestele kui naistele sobib Babe Micellar näovesi, mida on rikastatud lagritsa ja betaiiniga ning mille toime on eriti rahustav, antioksüdantne ja niisutav. Kõikidele nahatüüpidele sobib hästi ka Orto mitsellaarvesi, mis sisaldab nahka toniseerivat roosivett. See sisaldab 99% loodusliku päritoluga koostisaineid ning sobib ka tundlikule nahale. Vichy Purete Thermale mitsellaarvesi sobib igapäevaseks meigieemalduseks kõikidele nahatüüpidele olles samas õrn ka kontaktläätsede kandjate silmadele. Uudset Ecoskin kompleksi sisaldav Lierac mitsellaarvesi soodustab lisaks näonaha puhastamisele ka ripsmete kasvu ning puhastab naha õrnalt ka veekindlast meigist. Sesderma Sensyses Classic näovee uudne nanotehnoloogiline koostis lahustab ja eemaldab nii rasv- kui vesilahustuva mustuse ja jääkained. Niisutab, rahustab ja tugevdab naha kaitsevõimet ning on sobilik ka tundlikule ja väga tundlikule nahale.

  • Ülitundlikule/allergilisele nahale

Ülitundlikule/allergilisele nahale tuleb appi glütseriini- ja seleenisisaldusega La Roche-Posay mitsellaarvesi, mis leevendab ärritusi, rahustab ja lõõgastab nahka. Sobib näo-, silma- ja huulejumestuse eemaldamiseks. Bioderma Hydrabio H20 näovesi stimuleerib naha sügavat niisutust säilitades samal ajal nahabarjääri loomulikku tasakaalu. Tänu oma Aloe Verat, oligosahhariide ja HydromanilTM-i sisaldavale õrnale koostisele on tundlikule nahale sobilik ka Novaclear mitsellaarvesi. Samuti sobib tundlikule nahale looduslähedast puhastuskompleksi ning tõhusat niisutajat sisaldav Eucerin tundliku naha 3in1 mitsellaarvesi.

  • Rasusele/aknele kalduvale nahale

Tsinki ja termaalvett sisaldav La Roche-Posay Effaclar mitsellaarvesi aitab reguleerida rasutootmist ning on rahustava ja ärritust leevendava toimega.  Segatüüpi ja rasuse naha puhastamiseks on loodud ka Avene Cleanance mitsellaarvesi, mis reguleerib rasunäärmete talitust ja rahustab nahka. Sesderma Sensyses Sebum näopuhastusvesi on rasueritust reguleeriv, antibakteriaalne ja niisutav toode, mis rahustab nahka ja vähendab punetusi ning põletikke.

  • Punetusele kalduv ja lõhkenud veresoontega nahk

Iwostin Capillin mitsellaarne näovesi vähendab veresoonte lõhkemisest tekkinud punetust ja toimib antioksüdatiivselt. Seega sobib see suurepäraselt laienenud ja purunenud kapillaaridega, punetava ja ärritustele tundliku naha igapäevaseks hooldamiseks ja puhastamiseks. Tundlikule ja punetavale nahale on mõeldud Avene Micellar meigieemaldusvesi, mis aitab säilitada naha tasakaalu rahustades, niisutades ning alandades punetust. Uudse nanotehnoloogilise koostisega Sesderma Sensyses Ros näopuhastusvesi sobib rosaatsea ilmingutega naha igapäevaseks hoolduseks, sest lahustab ja eemaldab nii rasv- kui vesilahustuva mustuse ja jääkained. Toode on põletikuvastane ja antimikroobne. Niisutab, rahustab ja tugevdab naha kaitsevõimet.

 

  • Pigmendilaikudele

Neile, kes on mures pigmendilaikudega, on abi pigmentlaike valgendavast, jumet ühtlustavast ja nahka elustavast Sesderma Sensyses Lightening näopuhastusveest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles