Taani vanemad nõuavad beebidele taimetoidualast nõustamist

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik.
Imik. Foto: panthermedia.net / Arne Trautmann

Taani vanemad algatasid petitsiooni, millega tahetakse toitumissoovitusi nende taimetoitlastest lastele. Riiklik tervishoiuamet aga keeldub sellest.

Kasvav hulk Taanlasi valivad mitte süüa muna, liha ja piimatooteid ning tahavad sama ka oma lastele. Kuid vanematel kasvab frustratsioon, sest ei leidu nõuandeid, kuidas kõige paremini last toita, ilma piimatoodeteta.

Nüüd algatas Taani taimetoitlaste kogukond petitsiooni, millega tahetakse, et tervishoiuamet väljastaks toitumissoovitusi taimetoidulistele lastele, vahendab Berlingske.

«Ma toon välja, et paljud vanemad soovivad, et nende lapsed kasvaksid üles taimetoitlastena ja neid on vaja toetada sama palju kui teisi ühiskonna gruppe. Me soovime, et tervishoiuamet tegeleks selle probleemiga natuke aktiivsemalt, mitte ei laidaks maha fakti, et ka imik võib olla taimetoitlane,» ütles Jackob Andersen, Taani taimetoitlaste seltsi juhatuse liige.

Taani tervishoiuamet juba pakub suuniseid, kuidas lapsele tahket toitu tutvustada, kuid ei soovita ainult taimetoitu alla kaheaastastele lastele.

«Lapsevanemad, kes valivad, et nende lapsed oleks taimetoitlased, hoolimata sellest, et amet seda ei soovita, peavad ise vastutama selle eest,» ütles Anette Poulsen, tervishoiuameti nõustaja. «Me ei saa väljastada soovitusi millelegi, mida me ei toeta.»

Ameti söömissoovituste praeguses kavas on kirjas, et taimetoitlusel on tihti madal energiasisaldus, kuigi see võib täita enamiku taldrikust. Imikutel oleks raske süüa piisavalt palju taimetoitu, et täita päevast energiavajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles