Vähiravifond avastas ebatavalise annetaja

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude inimeste väikestest annetustest saab suurt abi.
Paljude inimeste väikestest annetustest saab suurt abi. Illustratsioon: SCANPIX

Vähiravifond «Kingitud elu» leidis pangaväljavõtetest ühe Tartumaal asuva vallavalitsuse, kes tegi püsiannetusi salapärase selgitusega «töötasu panka». 

Vähiravifond «Kingitud elu» avaldas üllatust ja tänu oma Facebooki lehel, kui leidis, et üks annetaja kingib igakuiselt oma volikogu liikme lisatasu vähiravifondile. 

«Avastasime ükspäev suure üllatusega, et meil on püsiannetajaks üks Tartumaal asuv vallavalitsus, kes teeb ülekandeid selgitusega «töötasu panka» juba 2016. aasta algusest,» kirjutab Vähiravifond ja lisab väljavõttest ka foto. 

Väljavõte kummalistest püsiannetustest.
Väljavõte kummalistest püsiannetustest. Illustratsioon: Kuvatõmmis Facebookist

Igakuised annetused jäävad 20–40 euro kanti, kuid tänaseks ületab fondile laekunud «töötasu» kokku juba 600 eurot. 

Asja lähemal uurimisel selgus, et üks armas naisterahvas on lasknud kõik oma volikogu liikme hüvitised kanda otse vähiravifondi.

Fond avaldab veel ühe huvitava kalkulatsiooni, millest tuleb välja, et kui kõik riigikogulased annetaksid pool protsenti oma aastapalgast vähiravifondi, siis oleks nende ravieelarve koos. Nad lisavad, et mõni rahvasaadik on juba fondi püsidoonor.

«Hiljuti teatas ühe riigiettevõtte värske nõukogu liige, et kavatseb edaspidi osa oma nõukogu liikme hüvitisest fondi kanda. Ka tore mõte!» kirjutatakse postituses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles