Vähihirmust sai ootamatu õnn: 47-aastane naine jäi menopausil rasedaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti naisel Tess Mortenil algas menopaus juba seitse aastat tagasi, mistõttu pidas arst tema kuid kestnud halba enesetunnet munasarjavähiks. Lähemal vaatlusel tuli välja, et kõhus ootas hoopis tore üllatus.

Tess ja Neil on üle 14 aasta abielus olnud ja kogu selle aja püüdnud last saada. Kokku tegid nad kunstliku viljastamisega kolm ebaõnnestunud katset, millele kulus üle 20 000 naela. Lõpuks otsustasid nad hooldusperena abi pakkuda lastele, kes on vanemlikust hoolest ilma jäänud, kirjutab Independent.

Ühtäkki tundis Tess end pidevalt halvasti. Süda oli paha ja kõht valutas. Perearst kartis, et naisel tuleb «oodata halvimat». Naine saadet munasarjavähi kahtlusega ultrahelidiagnostikasse, kus tuli välja, et ta on hoopis kolm kuud rase.

«Haiglaarst vaatas skännerit mu kõhul rullides monitori ja ütles: «Teie munasarjad on täiesti korras, aga vaadake seda!» Ma vaatasin ekraani ja nägin beebit. «Kas see on minu oma?» küsisin,» meenutab naine oma hämmingut.

Kui Tess rääkis mehele häid uudiseid, oli too rõõmujoovastuses. Järgmisel päeval läksid nad arsti juurde korduvale ultraheliuuringule, kus oli näha nende last pöialt imemas.

Arst oletab, et Tess jäi rasedaks tänu hormoonasendusravile, mida naine sai menopausi sümptomite leevenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles