Haigekassa uue juhi leidmisel joostakse ajaga võidu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa senine juht 
Tanel Ross (paremal) ja nõukogu esimees, töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski on pidanud viimasel aastal suuri kriise lahendama.
Haigekassa senine juht Tanel Ross (paremal) ja nõukogu esimees, töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski on pidanud viimasel aastal suuri kriise lahendama. Foto: Liis Treimann

Juunis alanud haigekassa uue juhi valimise konkurss on lõppfaasis – esmaspäeval esitab valimiskomisjon nõukogule kinnitamiseks ühe kandidaadi, kellega läbirääkimised on lõpusirgel.

Mitu Eesti tippjuhti on hiljuti saanud kõnesid, kus neid püütakse veenda kandideerima haigekassa uueks juhiks, samas käivitus juunis avalik konkurss juhatuse esimehe kohale, kuhu esitas avalduse 11 kandidaati, kirjutab ERR uudised.

Esmaspäeval toimub haigekassa nõukogu istung, millel kolmeliikmeline valimiskomisjon esitab nõukogule kinnitamiseks ühe kandidaadi, kuid praegu on intensiivsed läbirääkimised alles käimas, tunnistas ERRile valimiskomisjoni liige, ametiühingute keskliidu juhatuse esimees Peep Peterson (SDE).

Petersoni sõnul avalik konkurss läbi ei kukkunud, Fontese sihtotsinguga sooviti valikuvõimalusi avardada ning sedasi saadi kandideerima veel mitu inimest, kellega valimiskomisjon ka kohtus.

Esmaspäeval toimuval haigekassa nõukogu koosolekul soovitakse uus juht kindlasti ära valida, sest senise juhi Tanel Rossi viieaastane ametiaeg on läbi ning ajapuhvrit enam ei ole.

Ka 2012. aastal ei läinud haigekassa uue juhi leidmine libedalt ning toona rahandusministeeriumi asekantslerina töötanud Tanel Ross sai ametisse kolmandal katsel. Temaga koos kandideeris haigekassa senine juht Hannes Danilov.

Kui mullu kevadel selgus, et haigekassa eelarve läheb 33 miljoniga miinusesse, oli kõne all ka senise juhi välja vahetamine, kuid töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ei pidanud seda põhjendatuks.

Loe ka: «Ossinovski: haiguspuhangu pärast haigekassa juhti vastutusele võtta on naeruväärne».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles