Treenerite kolm nippi, millega heasse vormi saada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske töö trennis tasub ära, kuid seda on vahel raske endale meelde tuletada.
Raske töö trennis tasub ära, kuid seda on vahel raske endale meelde tuletada. Illustratsioon: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kui oled ise enda personaaltreener, tuleb mõni asi kindlalt paika panna. Abi on trennigraafikust, eesmärkide seadmisest ja spetsialistide treeningvideode vaatamisest. 

Personaaltreeneriga töötamisel on palju eeliseid, kuid enda eelistusi, võimeid ja keha tead sa ise kõige paremini. Health pakub välja mõne treenerite soovituse, kuidas ennast motiveerida.

Tee endale ise konsultatsioon

Alusta oma eesmärkide selgeks tegemisega. Pane paika lühiajalised sihid, näiteks et jõuad sellel nädalal kolm korda jooksma. Loo graafik, kus märgid kõik treeningud ja puhkepäevad telefoni koos märguannetega.

Tee treeningu kohta märkmeid. Päeviku pidamine aitab näha, millest on kasu ja millest mitte.

Vorm korda

Ideaalse vormi jäljendamiseks võid alustada treeningpiltide või videode jäljendamisega. Spikri kasutamises pole midagi häbiväärset. 

Filmi ennast ja vaata, millistes kohtades su vorm harjutust tehes kannatab või kasuta lihtsalt peeglit.

Kontrolli asendit ja meenuta iga paari minuti tagant, et selg oleks sirge ja kõhulihased tugevad.

Suurenda vastutust

Kui sul on personaaltreener, siis pead igatahes kohale ilmuma, kuid inimesed kipuvad rohkem pingutama ka teiste kohalolul. Mõtle endale motiveerivaid hüüdlauseid ja korda neid. Näiteks, et pool tundi trennis on parem kui pool tundi diivanil Instagramis istumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles