Tervishoiutöötajad saavad ID-kaarti uuendada eelisjärjekorras (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad saavad ID-kaardi sertifikaate uuendada eelisjärjekorras.
Tervishoiutöötajad saavad ID-kaardi sertifikaate uuendada eelisjärjekorras. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Arstidele, õdedele ja apteekritele avatakse reede keskpäevast kuni pühapäeva hilisõhtuni eelisjärjekord ID-kaardi sertifikaatide kauguuendamiseks.

Lisaks avab politsei- ja piirivalveamet (PPA) viie suurhaigla juures ajutised teeninduspunktid, mis on valmis arste, õdesid ja apteekreid abistama laupäeval ja pühapäeval kella 10–15.

Tervishoiutöötajad, kellel kauguuendamine ei õnnestu, saavad seega sertifikaate uuendada ajutistes teeninduspunktides Tartu Ülikooli kliinikumis, Pärnu haiglas, Ida-Viru keskhaiglas (ainult laupäeval), Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas või PPA piirkondlikes esindustes.

«Inimeste terviseandmete kaitse on meie esmane prioriteet, mistõttu on sertifikaatide sulgemine ainumõeldav,» ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. «Selleks, et tagada tervishoius e-teenuste toimimine, on väga oluline, et tervishoiutöötajad, kel on turvariskiga ID-kaart, uuendaksid selle ära esimesel võimalusel veel sel nädalalõpul. Tõrkeid võib haiglates lähinädalatel siiski ilmneda, mistõttu palume nii tervishoiutöötajatelt kui ka patsientidelt mõistvat suhtumist — selle sammuga kaitseme inimeste terviseandmeid,» rääkis minister.

Nädalavahetusel saavad sertifikaate kauguuendada ainult need, kellele ID-kaart on töövahend: eelkõige meditsiini-, pääste-, kohtu- ja julgeolekuvaldkonnas töötavad inimesed.

«Reedel kella 12-st avame kergema ligipääsu inimestele, kes on teinud rohkem kui 100 e-toimingut viimase kolme kuu jooksul. Seda seetõttu, et nädalavahetusel väga olulised teenused, näiteks arstiabi, püsiksid,» ütles politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher pressikonverentsil.

Kui neljapäeval oli selliseid suure kasutusega ID-kaarte, mida oli vaja uuendada, 30 000 – 40 000, siis reedel on see arv juba palju väiksem, umbes 20 000, selgitas Vaher.

Turvanõrkusega ID-kaartide sertifikaadid suletakse reedel, 3. novembril kell 24.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles