Ränk kuritegu: medõde varastas raskelt haige lapse valuvaigistid (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soomes astus kohtu ette medõde, kes pikema aja jooksul varastas raskelt haige kolmeaastase lapse valuvaigistid, asendades need veega.

Kuriteo toime panemise ajal hoolitses medõde koduravil olnud kolmeaastase lapse eest, kirjutab Yle. Medõde asendas lapsele valude leevendamiseks määratud morfiini veega ning kasutas ravimit ise. Süüdistuse kohaselt oli vargusepisoode vähemalt kümme ning need pandi toime kahe kuu jooksul. Samuti süüdistati õde narkootiliste ainete ning unerohtude varguses.

Prokuröri sõnul on tegu eriti julma kuriteoga, sest ravi eest vastutanud meditsiinitöötaja põhjustas raskelt haigetele lastele lisakannatusi ja valu. Ravimi puudumise tõttu tekkisid lapsel tugevad valud ning lihasspasmid, aga ka hingamisraskused. Väiksema ravimikoguse tõttu tekkis lapsel eluohtlik seisund.

Prokurör nõudis medõele karistamist aasta ja kaheksakuulise vangistusega. Lisaks süüdistusele narkootiliste ainete kuritarvitamises ja teie inimese elu ohustamises, süüdistati teda ka liiklusreeglite rikkumises ning narkojoobes autojuhtimises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles