Kael ja dekoltee siledaks ja säravaks

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Öeldakse, et on kaks piirkonda, mis reedavad naise vanust – käed ja kael. Aga lisaks neile on veel üks õrn piirkond, mis tihti tähelepanuta jääb, kuigi on sama moodi avatud päikesekahjustustele nagu kael ja nägu ning kipub seetõttu üsna ausalt naise tegelikku vanust paljastama, räägib Apotheka Iluteegi iluekspert Riin Liplik. 

„Oma naha eest hoolitsemisel kiputakse tihti ära unustama, et kael ja dekoltee vajavad samaväärselt tähelepanu ja hoolitsust nagu nägu,“ selgitab Riin Liplik. „Kuigi naisterahva dekolteed peetakse üheks seksikamaks kehaosaks, pööravad naised sellele igapäevases nahahoolduses tihtipeale vähem tähelepanu kui vaja. Ometi on kaela ja dekoltee nahk näonahaga võrreldes oluliselt õhem ning seal on ka vähem rasunäärmeid, mis nahka niisutaks ning kaitseks. Lisaks saavad kael ja dekoltee suveajal näoga samaväärselt päikest ka siis kui me otseselt päikest ei võta ning seega tekivad esimesed vananemismärgid just sinna,“ kirjeldab ta ja lisab: „Õigete hooldusvõtete ning -vahendite abiga on võimalik kaela ja dekoltee õrna nahka erinevate kahjustavate faktorite eest kaitsta ning säilitada kauem naha nooruslikkust.“

Näokreem või kaela- ja dekolteekreem?

„Normaalse ja segatüüpi naha korral võib kaela ja dekoltee hooldamisel kasutada samu tooteid nagu näohoolduses,“ kummutab Riin Liplik müüdi, et kaela ja dekoltee hoolduseks on vaja kindlasti erinevaid tooteid, aga täpsustab: „Erinevad tooted tuleks valida juhul kui nahk on väga kuiv või näol esineb aknet. Samuti võiks hooldusesse lisada spetsiaalsed kaela ja dekoltee piirkonnale mõeldud tooted juhul, kui vananemisilmingud on hakanud juba välja paistma.“

Mis on siis need võtted, millele kaela ja dekoltee hoolduses tähelepanu pöörata?

Puhastamine. Kaela ja dekoltee piirkonda tuleks puhastada sarnaselt näolegi iga päev. Selleks sobib õrn mitselaarvesi, näiteks Eucerin tundliku naha 3in1 mitsellaarvesi, milles on ühendatud nii näopuhastusvahend, silmameigieemaldaja kui toonik. Samuti sobivad aminohapetega rikastatud Sebamed värskendav dušigeel ja neutraalne, tundlikule nahale mõeldud Babe Hydra Calm niisutav dušigeel, mis peseb naha õrnalt, samal ajal rahustades, pehmendades ning taastades õrna nahka.   

Koorimine. Lisaks puhastamisele tasub kaela ja dekolteed kaks-kolm korda nädalas koorida. Koorimine eemaldab surunud naharakud ja valmistab nahka vastu võtma kreemides ja seerumites sisaldavaid kaslikke aineid. Lisaks ergutab see kollageeni tootmist, mis aitab siluda ja ühtlustada kaela ja dekoltee nahka. Kaela ja dekoltee piirkonna koorimiseks sobivad oma õrna toime poolest pigem AHA ja BHA-sisaldusega tooteid, mis kiirendavad naharakkude uuendamist, parandavad päikesest kahjustatud naha värvi ja struktuuri. Näiteks kõikidele nahatüüpidele sobivad Biodroga AHA näokoorija ning Dr.Grandel Alpha Effect AHA koorija, mis vabastavad naha surnud rakkudest ja puhastavad poorid aidates teistel olulistel ainetel imenduda. Hästi toimib ka Avene puhastuspiim kuivale ja väga kuivale nahale, mis aitab nahka õrnalt koorida ning kaotab ebapuhtuse jäljed, ööseks nahale kantav Vichy Idealia öökoorija või Eucerin Dermopure uuendav hooldusseerum, mis muudavad naha sametiseks ja säravaks.

Pinguldamine. Kohe pärast pesemist võiks nahale kanda pinguldavat seerumit, näiteks sobib It's Skin WR Effector adenosiiniseerum, mis aitab sünteesida kollageeni ja elastiini. Dr.Grandel Beautygen Renew Essence pinguldav seerum sisaldab nii lumevetikaid kui ka peptiide, mis aitavad taastada naha nooruslikkust. Intensiivseks hoolduseks sobivad Dr.Grandel retinol ampullid, mis vähendavad kuni kolm korda nädalas kasutades efektiivselt juba tekkinud kortse. Tundlikule nahale sobib Dr. Hauschka uuendav seerum, mis leevendab kuivusest tingitud kortsukesi ning rahustab punetavat ja tundlikku nahka. Lierac Phytrel nahahooldus seerum büstile ja dekolteele on mõeldud just büsti ja dekoltee ilu parandamiseks. Seerum tuleks ringjate liigutustega rinnaku keskelt õlgade suunas masseerida ning seejärel liikuda kaelale suunaga üles lõua poole. Ära ei tohiks unustada ka lõuajoont ja kõrvataguseid. Eriti kasulik on seerumit kasutada õhtul, sest öösel on kehal aega ennast päevast taastada ning selleks on hea kasutada intensiivsemaid hooldusvahendeid.

Kreemitamine. Kui inimene vananeb, aeglustub rasunäärmete töö. Naistel juhtub see sageli pärast menopausi, mille järel muutub nahk kuivemaks ning isegi sügelevaks. Selleks, et hoida nahka pehme ja siledana, tuleb hoolitseda kaela ja dekoltee eest nagu oma näonaha eest. Kreemi valides tasub silmas pidada, et kaelale ja dekolteele mõjub hästi nahka niisutav hüaluroonhape, kollageeni tootmist ergutavad retinool ja peptiidid ning nahka tugevdavad ja pinguldavad ekstraktid. Näiteks dr. Hauschka uuendav kaela- ja dekolteepiirkonna kreem sisaldab toitvaid õlisid ning toetab naha uuenemist suurendades samal ajal naha niiskussisaldust. Toonust ja elastsust aitab suurendada ka Bionike Defence Body büsti pinguldav kreem, mis tugevdab elastseid kiude ning annab rindadele kohese tõstva efekti. Soovitav on kreemitada ennast ilma riieteta, et kreemi saaks levitada üle kogu rinnapiirkonna.

Päikesekaitse. Päikesekaitsekreemi tasub soojale maale puhkusereisile sõites, või suvisel ajal igapäevaselt, kanda lisaks näole ka kaelale ja dekolteele. Inimesed kipuvad tihti unustama, et ka kael ja dekoltee on päikesele samamoodi avatud nagu ka nägu. Et selle piirkonna nahk on palju õhem kui näonahk, on see vastuvõtlikkum päikesekahjustusele ja nahavähile. Samuti on kaelal ja dekolteepiirkonnas vähem rasunäärmeid, mis põhjustavadki kiiremat vananemist. Eriti head on kreemid, mis sisaldavad C- või E-vitamiini, näiteks Avene Sun päikesekaitsetooted, Bionike päikesekreemid ja Babe päikesekreemid, mis aitavad taastada kollegeenikiudu, pidurdavad vabade radikaalide toimet ning kaitsevad nahka vananemise eest.

Jume lisamine. Jõulude ja aastavahetuse pidude ajal võib olla vajalik peita naha ebaühtlusi ning saavutada särav tulemus, selleks tuleks kanda kuldse alatooniga päikesepuudrit ka dekolteele ja kaelale. Kandes jumestuse „V“-tähe kujuliselt rindade vahele ning hajutades puudrit suunaga ülespoole jääb mulje suurematest rindadest ning kontuuritud dekolteest.

Rutiini loomine. Kui kaelale ja dekolteele nooremas eas tähelepanu mitte pöörata, peab seda piirkonda hiljem veidi rohkem järgi aitama. Ka siin aitab rutiini tekitamine – alustada tuleks puhastamisest, toniseerimisest ja niisutamisest. Veidi hooldust ja ennetust võib anda kaela ja dekoltee välimusele märkimisväärseid tulemusi. Ei tasu mööda vaadata oma kaela ja dekoltee piirkonnast, et muuta need just sama säravaks ja nooruslikuks nagu nende kohal olev nägu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles