Unearst: inimene saab parema une jaoks palju ära teha

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kopsuarst Erve Sõõru ja pulmonoloogia keskuse õendusjuht Airi Toode.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kopsuarst Erve Sõõru ja pulmonoloogia keskuse õendusjuht Airi Toode. Foto: Madis Sinivee

Uni ei ole pelgalt üks ööpäeva osa – selle kvaliteeti muutes saab parandada inimese üldist tervist. Korraliku ööune nimel tuleks aga vaeva näha hoopis päeval.

«Jälgige oma uneaega,» pani inimestele südamele kopsuarst-unearst Erve Sõõru. Tema sõnul kasutatakse aina enam aktiivsusmonitore, et oma päevastest tegemistest ja ööunest paremini aru saada. «Leitakse üllatusi, mille peale ei ole varem tuldud, ja nende lahendamisega saadakse ise hakkama,» kirjeldas ta lihtsamaid juhtumeid.

Hea une tarbeks soovitas unearst pöörata tähelepanu ka sellele, mida päeva jooksul süüakse ja juuakse, ning kindlasti tuleks leida aega lõõgastumiseks ja mõelda oma magamise keskkonnale. «Soovitan liikuda enam värskes õhus, mitte üle töötada, olla lugupidavam ja mõistvam nii enda kui teiste suhtes, hoida kehakaal normis ja ülekaaluga süsteemsemalt tegeleda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles