Kas seks võib tupe välja venitada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Teismelise tüdruku jaoks on isegi tampooni kasutamine hirmuäratav tegevus, kuid täiskasvanud naine juba teab, et tupp on väga vastupidav ja elastne. Peale tampooni ja peenise suudab sellest läbi mahtuda isegi beebi pea.

Vagiina kohta levib palju teadmatust ja müüte, mistõttu võib isegi tänapäeval olla naisi, kes kardavad, et see seksides välja venib. Kui midagi palju «kasutada», jätab see ju oma jälje? Lühike vastus on: mitte päris.

«Tupp on umbes nagu lihaseline kummipael, mis seksides venib ning siis oma algse kuju ja suuruse tagasi saab,» selgitab günekoloog Michelle Metz ajakirjas Women’s Heath.

Muutusi tupes võid oodata vaid pärast kõige esimest seksi. «Kudede riba, mida kustutakse neitsinahaks, läheb katki või rebeneb ning see võib põhjustada kerget veritsust,» ütleb arst. «Selle tagajärjel tupeava suureneb.»

Tupesein võib arsti sõnul venida ka siis, kui seksid erinevas suuruses varustusega partneritega, aga nagu öeldud, tõmbub see pärast seksi tagasi endiseks. «Ainuüksi seksiga tuppe jäädavalt suuremaks venitada on võimatu,» lubab Metz.

Günekoloogi selgitusel on naisi, kel on väiksem tupp ja see võib teha seksi valulikuks ja ebamugavaks. Kui valu on korduv, tuleks sellest rääkida oma arstiga. Valu põhjuseks võib olla ka mõni tõsisem põhjus, millele tuleb kiirelt jaole saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles