Hambaarstid kauplesid välja sobivad tingimused

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Jevgeni Ossinovski
Minister Jevgeni Ossinovski Foto: Konstantin Sednev

Kui esialgu plaanis haigekassa kirjutada hambaarstidele ette, mis hinnaga peavad eakad uued valehambad suhu saama, siis nüüd on sellest tohtrite tugevalt kritiseeritud plaanist loobutud. Rõõmupeoks aga tohtrid põhjust ei näe.

Hambaarste valdavad uudiseid kuuldes kahetised tunded. «Lõpuks võeti meid tõsiselt,» rõõmustas hambaarstide liidu juht Marek Vink. Tema sõnul oleks proteesihüvitis algselt plaanitud kujul põrmu langenud. «Poleks olnud ühtegi kohta, kus see tööle oleks saanud hakata, aga nüüd on tehtud elegantne kompromiss,» sõnas ta. Kuna täiskasvanute hambaravi puudutavat uut hinnakirja ei ole arstid veel näinud, siis Vingi sõnul on vara öelda, kas need on reaalsele elule lähemale toodud.

Tema hinnangul on see rõõmus uudis neile tohtritele, keda sunniti haigekassaga lepingut sõlmima ja kes seni on pidanud tekkinud hinnavahe katmiseks mujalt katet otsima. «Ei ole mingi saladus, et Lääne-Tallinna keskhaigla, keda esimesena selle lepinguga liituma sunniti, tegi poolteist esimest kuud tööd üldkulude arvelt ja pärast tõstis tasuliste teenuste hindu, et kuidagigi nulli rebida,» sõnas Vink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles