Naine päästis sotsiaalmeedia postitusega lapse elu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lydia, kellel vähile tänu Facebooki postitusele jälile saadi.
Lydia, kellel vähile tänu Facebooki postitusele jälile saadi. Foto: News Service South West

Sotsiaalmeediasse oma lapse haruldasest silmavähist postituse kirjutanud ema päästis sellega teise naise lapse elu. 

Felicity. Seda pilti kasutas ta ema sotsiaalmeedia postituse juures.
Felicity. Seda pilti kasutas ta ema sotsiaalmeedia postituse juures. Foto: News Service South West

33-aastase Charlotte Salisbury tütar Felicity sündis retinoblastoomi ehk silma võrkkesta pahaloomulise kasvajaga, kirjutab Independent. Näiteks Ühendkuningriigis mõjutab see vaid 40 kuni 50 last aastas. Felicity diagnoosi saamiseks kulus üheksa kuud.

Tüdruku ema arvas alguses, et lapse silmas on lihtsalt nn valguspeegeldus, kuid selgus, et seal on hoopis kuus agressiivset kasvajat, mõlemas silmas kolm. Tõstmaks teiste inimeste vähi äratundmise teadlikkust, kirjutas naine pärast oma lapse tervenemist Facebooki selle vähi sümptomite kohta.

Seda postitust märkas 20-aastane Taomi Sharlotte, kelle tütrel Lydial diagnoositi see sama vähk. Kahjuks ei näinud Taomi postitust nii vara, et arstid oleks saanud päästa tüdruku vasaku silma. Kasvaja oli juba liialt suur. Õnneks ei olnud vähk aga veel paremasse silma jõudnud ja nii õnnestus tüdruku elu päästa. Praegu ootab pere uute testide tulemusi.

Taomi rääkis, et kui ta poleks näinud Charlotte postitust, ei oleks ta lapsel vähki ära tundnud. Ta on naisele väga tänulik. Charlotte arvas alguses, et hoiab oma lapse haiguse salajas, kuid mõtles ümber, et teisi vanemaid hoiatada. Tema postitust jagati Facebookis üle 65 000 korra. Charlotte tütar saab praegu keemiaravi ja ta reageerib ravile hästi.

Charlotte (vasakul) hoiab süles oma tütart Felicityt. Teisel pool on Taomi koos tütar Lydiaga.
Charlotte (vasakul) hoiab süles oma tütart Felicityt. Teisel pool on Taomi koos tütar Lydiaga. Foto: News Service South West
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles