Kuidas ka pimedal ajal rõõmus olla?

Apotheka
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Pimeda, külma ja rõske aja saabumisega kurdab üha rohkem inimesi väsimust, kurnatust ja masendust. Kuidas aga ka pimedal ajal rõõmsat meelt säilitada? 

Jõudu pole? Energiat pole? Rõõmu pole? On vaid meeletu uni ja soov süüa magusat ning horisontaalses asendis aega veeta? Kas eelpool olev kirjeldus tuleb tuttav ette?

Paljudel saabubki koos pimedaga ka tujulangus. Tegelikult on aga igal aastaajal oma võlud ja võimalused, kuidas rõõmuallikat suurendada. Apotheka apteeker Anne-Mai Rogenbaum jagab neist olulisemaid.

  1. Liigu rohkem

Meeleolu tõusule ja rõõmsa meeleolu loomisele aitab hästi kaasa mõni sportlik tegevus ja isegi lühike jalutuskäik. On tõestatud, et füüsiline koormus kiirendab stressihormoonide lagunemist. Nii palju kui võimalik, tuleks külma trotsida, end õigesti ja soojalt riidesse panna ning sageli õues käia. Uuringud on näidanud, et isegi külma ja pilvise ilmaga aitab valgus võidelda talvedepressiooniga ja tõsta tuju.

Ka looduses ajaveetmine vähendab stressi, aitab olla loomingulisem, rõõmsam ja parandab mälu.

  1. Veeda aega lähedastega

Kindlasti on abi ka lähedastega meeldiva aja veetmisest. Just kaasinimestega suhtlemine on see, mis aitab pimeda aja üle elada.

Rõõmsana püsimiseks tuleb leida rohkem aega toredate ja inspireerivate tegevuste jaoks koos lähedastega. Olgu selleks siis kinos- ja teatriskäik või matk, sportimine ja pikemad jalutuskäigud.

  1. Toitu mitmekülgselt

Kui õues on kõle ja pime, tekib eriti suur tahtmine süüa toitu, mis küll lohutab, aga pole alati kõige tervislikum. Söö teadlikult neid toitusid, mis tõstavad tuju. Rõõmsamaks ja õnnelikumaks teevad meid väidetavalt näiteks banaanid, lõhe, roheline tee, kohv, kreeka pähklid ja tume šokolaad.

Kui toidulaud pole olnud piisavalt mitmekesine, võib masendust tekitada ka vitamiinipuudus. Abi võib olla RÕÕM närvisüsteemi tablettidest. See on toidulisand aminohapete, taimsete ekstraktide ning vitamiinide ja mineraalainetega, mis aitavad organismil toota õnnehormooni ehk serotoniini ning vähendada väsimust ja kurnatust.

  1. Ära alahinda kvaliteetset und

Väsimuse ja masenduse peletamiseks tuleb korralikult välja puhata ning magada vähemalt 7-8 tundi. Ometi on palju ka neid, kes mingil põhjusel uinuda ei suuda. Unehäirete põhjuseid on palju, alates stressist lõpetades kehaliste ja funktsionaalsete häiretega, kuid on tuvastatud, et ka teatud mineraalainete, eeskätt magneesiumipuudus, võib unekvaliteeti oluliselt halvendada. Magneesiumipuudus vähendab organismi vastupanuvõimet stressile, tekitab ärrituvust, ajab segamini une ja ärkveloleku rütmi ning mõjutab keskendumisvõimet. RÕÕMu magneesiumitabletid või keha- ja jalavannide tegemiseks mõeldud A. magneesiumihelbed toovad sellele murele kindlasti leevendust.

Unehäirete korral võib proovida ka RÕÕMu rahuliku une tablette, mis rahustavad pingelisel eluperioodil ja on abiks uinumisel.

  1. Hellita end

Kes ei saa minna spaasse, võib tuua spa koju! Näiteks teha ühe mõnusa vanni, kuhu on tilgutatud dushiõli ja meresoola, miks mitte varuda koju ka mõni näomask ja juuksemask ning pärast vanni tõmmata jalga kõikide apteekrite lemmikud Easypeel jalgu kooriva efektiga sokid. Pane mängima hea muusika ja tunned, kuidas masendus ununeb! Kes otsib näomaskide seast midagi teistsugust ja põnevat, võiks proovida Shills musta värvi poore ahendavaid näomaske

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles