Galerii: Tallinna Lastehaigla avas kauaoodatud isolatsioonipalatid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Lastehaigla ja toetusfond avasid isolatsioonipalatid, mis on hädavajalikud nõrgestatud immuunsusega patsientide turvaliseks taastumiseks kurnava keemiaravi järel.

«Kõigil kõrges doosis keemiaravi saavatel lastel tekib vahetult pärast keemiaravi periood, kui organism ei tooda kaitsvaid valgevere jt vererakke. Umbes kahe nädala jooksul puudub neil patsientidel kaitsevõime infektsioonitekitajate vastu (viirused, bakterid, seeneeosed jm),» selgitas Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer.

Ta märkis, et agressiivne ravi tagab onkohematoloogiaosakonna patsientidele head ravitulemused, kuid mõjutab organismi. Seetõttu võivad need lapsed raviprotsessi käigus põdeda raskeid infektsioone, aga isolatsioonipalatites olev puhas õhk saab olla kaitseks väliste infektsioonitekitajate vastu.

Onkohematoloogiaosakonna juhataja dr Kadri Saks oli rahul, et palatite ehitamisega sai lahendatud kaks probleemi korraga: leevendati ruumikitsikust (kaks palatit ehitati osakonnale juurde kõrvalosakonna arstide tubade arvelt) ning lõpuks on infektsiooniturvalised palatid olemas kõige haavatavamatele patsientidele.

Kokku läks osakonna ümberehitus ja kahe palati lisamine maksma umbes 150 000 eurot. Hind on tingitud ülikallitest hepafiltrite- ja ravigaasisüsteemidest. Uutesse palatitesse ehitati sisse ka väljakutsesüsteem ning uuendati õendusväljakutsesüsteem terves osakonnas. Laste rõõmuks on palatites ka interaktiivsed ekraanidega mängulauad.

«Täname lastehaigla ja toetusfondi nimel iga annetajat,» lisas Inna Kramer.

Palatite avamine lõpetas Tallinna Lastehaigla toetusfondi kampaania «Ka õhk võib tappa», mis kestis 2016. aasta jõuludest 2017. aasta jõuludeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles