Eelmine aasta oli ITK sünnitusmajas lasterohke

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelikud asusid Tallinna Lastehaiglast koduteele.
Nelikud asusid Tallinna Lastehaiglast koduteele. Foto: Tairo Lutter

Eelmine aasta oli Ida-Tallinna Keskhaiglas taas lasterohke. Nimelt toodi sealses sünnitusmajas eelmisel aastal ilmale 4069 sünnitusega kokku 4175 uut ilmakodanikku, nende seas rekordarv kaksikuid ja üks nelikutepaar.

Kaksikuid sündis sünnitusmaja ajaloos rekordiline arv – 99 paari. Kolmikuid toodi ilmale kaks korda – juunis kaks poissi ja üks tüdruk ning novembris kolm pisikest poissi. Märkimisväärne oli haigla jaoks kindlasti juulikuu, mil nägid ilmavalgust nelikutest tüdrukud.

Aasta algas sünnitusmajas huvitavalt – nii poisse kui tüdrukuid sündis 177 ning ilmale toodi lausa 15 kaksikutepaari. Järgnevatel kuudel sündis rohkem poisse kui tüdrukuid. Aasta viimased kaks kuud olid küll tüdrukuterohked, kuid lõpuks sündis poisse siiski sarnaselt eelmiste aastatega rohkem – vastavalt 2200 poissi ja 1975 tüdrukut. 

Keskhaigla sünnitusmaja läbis ka maist oktoobrini suure uuenduskuuri. Ehitustööde käigus uuenesid kõik sünnitustoad, loodi tänapäevastele standarditele vastav operatsiooniplokk koos vastsündinute elustamis- ja stabiliseerimisruumidega ning ehitati välja uudse lahendusega peresõbralik neonatoloogia ehk vastsündinute intensiivravi osakond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles