Immuunsust tugevdavad toidud, mis aitavad peletada viirushaigusi (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Maguskartul aitab võidelda infektsioonidega.
Maguskartul aitab võidelda infektsioonidega. Foto: Ildi Papp/PantherMedia / Ildi Papp

Need seitse värvilist toitu annavad kehale vajalikud vitamiinid ja toitained, et viirustele vastu panna. Küüslaugu, Cayenne'i pipra ja kurkumiga võib maitsestada leevendust pakkuvat kanasuppi ja luua immuunsust toetav supertoit. 

Haiguse ajal ja üleüldiselt on immuunsüsteemile hea vältida keha kaitsevõimet nõrgendavaid toite nagu suhkur, tärkliserikkad ja töödeldud toidud. Lisaks sellele pakub Newsmax välja seitse toitu, mis aitavad immuunsust tugevdada. 

Küüslauk

Tänu aktiivsele koostisosale allitsiinile on küüslaugul nii antimikroobsed kui ka antibakteriaalsed omadused. Kõige rohkem leidub allitsiini värskes küüslaugus ning mida rohkem seda peenestada ehk närida, seda rohkem seda vabaneb. 

Maguskartul

Need on head beetakaroteeni allikad. Beetakaroteen on A-vitamiini vorm, mis mängib rolli keha üleüldises tervises ning infektsioonidega võitlemises.

Cayenne'i pipar

Kapsaitsiin on pipras sisalduv aktiivne koostisosa. See õhendab nina limaskesta nii, et nina on vähem ummistunud.

Kurkum

India köögis ja karriroogades sajandeid kasutatud vürts on tuntud tänu põletikuvastastele omadustele. Vürtsis leidub palju antioksüdante ja see võib keha mürkidest vabastada.

Tumerohelised lehtviljad

Spinat, lehtkapsas, rukola, lehtpeet ehk mangold ja muud lehtköögiviljad on suurepärased C-vitamiini allikad. Mida tumedamad on lehed, seda suurema toitainesisaldusega need on.

Lõhe

Lõhest saab D-vitamiini, mis on viirushaigustega võitlemise juures ülioluline. D-vitamiinirikkad toidud, nagu lõhe, muna, räimed, aitavad kehal loomulikul viisil D-vitamiini omastada.  

Kanasupp

See iidvana ravimeetod rahustab kurku ja varustab keha vedelikuga, mis haiguse ajal nii oluline on. Kana keetes vabaneb aminohape tsüsteiin, mis mõjub kopsudele hästi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles