Ilus mõte: mees palus sõpradel sünnipäevakingiks heategu teha

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terve sünnipäevaseltskond annetas kingiraha vähiravifondi.
Terve sünnipäevaseltskond annetas kingiraha vähiravifondi. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Sünnipäevaseltskond otsustas kingituste asemel hoopis vähiravifondi annetada. Idee algataja kutsub üles ka teisi samamoodi talitama. 

Aare Koppelil oli sünnipäev. Ta kutsus sõbrad seda tähistama, kuid ütles neile, et ärgu kingitusi toogu, annetagu kingiraha hoopis vähihaigete toetuseks, seisab Vähiravifondi «Kingitud elu» Facebooki postituses

«Mõeldud - tehtud. Aare sõbrad panustasid fondi 150 eurot. Ja korraga oli kõigil nii hea tunne, nagu kõik oleksid saanud kingituse: mingi killukese rõõmu,» kirjutab vähiravifond. 

«Mõte iseenesest väga lihtne lihtne. Kuna sünnipäevadega alati see mure, et igal juhul tahetakse midagi kinkida ning nõnda juhtubki tihti, et ostetakse igasugu vidinaid kokku, mis reaalset kasutust kunagi ei saa. Seega mõtlesingi, et raha raisku laskmise asemel võiks hoopis väikese heateo teha. Võidavad ju nii kõik,» rääkis sünnipäevalaps Aare Koppel. 

Mees usub, et tegi selle mõttega ka sõprade elu lihtsamaks. Koppel on ka varem annetanud nii eraisikuna kui ka ettevõtjana. «Vähiravifond, SOS-Lasteküla, Pardiralli, Golf Aitab, Vähihaigete noorte laager, kindlasti on neid veel,» nimetab Koppel annetus

Annetamise taga pole tema jaoks ühte kindlat pōhjust, pigem palju väikseid. «Alates sellest rōōmutundest kui natukenegi saad head teha, lōpetades sellega, et tunnen vajadust endast nii nimetatud nōrgemaid ja abivajajaid toetada,» selgitas mees annetamise põhjuseid. 

Koppel kutsub inimesi üles kingituste tegemise asemel hoopis annetama. «Usun, et enamus oleksid selle kingi üle väga ōnnelikud. Vōin seda omast kogemusest öelda,» sõnas Koppel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles