Mänguväljakul kasutatud süstla otsa komistanud põnni ootavad ees kurnavad arstilkäigud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: AP Photo/Charles Krupa / Scanpix

Austraalia linnakeses nimega Esperance mängis kaheksa-aastane poiss mängis sõbraga mänguväljakul ja leidis maast kahtlase koti. Uudishimu sai temast võitu ning seda üles korjates torkas ta end kotis olnud kasutatud süstlaga. Sama juhtus tema sõbraga. 

News.com.au kirjutab, et nüüd ootavad poisse ees kuudepikkused kurnavad arstilkäigud, kuna neid testitakse HIV ja paljude teiste haiguste vastu, mis süstlatorke kaudu levida võivad.

Kui ametnikud olid vahejuhtumist kuulnud, sulgesid nad koheselt mänguväljaku ja sõelusid liiva läbi. Nad leidsid veel kaheksa kasutatud ja kasutamata süstalt. Lisaks leidsid nad ka väljaheiteid.

Poisi isa sõnul võttis laps süstla kätte, kuna tal polnud aimugi, millega on tegemist. «Teadmine, et ta sai süstlatorke, on õõvastav,» ütles murelik isa Daniel Edgar. «Lapsevanemana kardad sa kõige hullemat - et test tuleb tagasi ja näitab midagi.»

Mänguväljak on praegu suletud, seal vahetatakse välja liiv ja tehakse süvapuhastust. Esperance'i linnavalitsus on pannud välja vaevatasu sellele inimesele, kes juhatab neid vandaalideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles