Figuurisõbrad valisid figuurile kasulikke toiduaineid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Figuurisõprade konkurss meelitas kokku hulga tarbijaid.
Figuurisõprade konkurss meelitas kokku hulga tarbijaid. Foto: Laura Oks

Figuurisõbrad valisid täna Eesti tootjate toidukaupadest välja need, mis kõige paremini nende eesmärke täita aitavad ehk on tervisele kõige kasulikumad – väiksema kalorsuse, soola- ja suhkrusisaldusega ning lisaainetest vabad.


Konkursi «Süües terveks» parimateks tunnistati kondiitritoodetest Pere kodujuustu-vaarikatort, valmistoitudest Saarioineni külm suvine peedisupp, lihatoodetest Atria sea välisfilee ja Talleggi Klaabu lihaviinerid.

Kalatoodetest sobis Figuurisõpradele enim Vičiunai toodetud Kamtšatka krabi ja jookidest Põltsamaa Felixi tomatimahl. Leivatoodetest tunnistati parimaks Leiburi Leibö. Kõik need tooted saavad endale külge vastava kleebise.

Tunnustamist leidsid osaühingu LightFood Airan Pohmeron hapupiimajook ja Fazeri täisteraviilud.

Osaühingu Figuurisõbrad tegevjuht Anne Piirsalu hindas konkursi kordaläinuks. Eriti meeldis talle, et osalenud toiduained pandi välja Kaubamaja toidumaailmas, kus neid said maitsta ja hinnata kõik soovijad. Nii sai tootjad ja tarbijad omavahel kokku viidud.

«Kuna ülekaalu probleem Eestis kogu aeg kasvab, on oluline, et tootjad valmistaksid kergemaid, aga samas ka maitsvaid toidukaupu, tegemata kummaski mingeid järeleandmisi. Tervislik ei pea sugugi maitsetu olema,» selgitas Piirsalu.

Eelmisel aastal juhtisid Figuurisõbrad paljude tootjate tähelepanu sellele, et nende tooted sisaldavad kas e-aineid, on liiga soolased või magusad ja nüüd on nende sisaldust oluliselt vähendatud, rõõmustas Piirsalu. «Näiteks ei saanud me aru, miks peab peedisupis värvitugevdaja olema ja nüüd on see sealt välja võetud,» tõi ta näite.

Piirsalu sõnul on tähtis muuta meie inimeste toitumisharjumusi tervislikumaks ja seda saab teha vaid tarbijate ja tootjate koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles