Kuus põhjust, miks koera pidamine on tervisele kasulik

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Mitmed uuringud on leidnud, et koeraomanikud on tervemad ja rõõmsamad. Kui sul oli veel vaja mõnd põhjendust, miks endale ehk koer võtta, siis siin on kuus!

  1. Koera omamine ennetab allergiaid. Kuigi see tundub natuke ebaloogiline, siis ometi on uuringud näidanud, et koera omamine vähendab lapsel edasises elus allergiate tekkimist 33 protsenti, vahendab George Takei Presents. Ajakirjas Journal of Allergy and Clinical Immunology avaldatud uuringust selgus, et lastel, kes puutuvad varases elus kokku koertega, areneb välja tugevam immuunsüsteem.
  2. Koerad parandavad südametervist. Jällegi on uuringud näidanud, et koera omamine tugevdab su südant, alandab vererõhku ja parandab südameveresoonkonda. Koeraomanikel on ka vähem südameatakke ning neil, kes siiski ataki läbi elavad, on suurem lootus taastuda, kui neil on koer.
  3. Koer aitab kaalu alandada. Koeraomanikud liiguvad rohkem, kuna käivad koertega jalutamas. Keskmiselt veedavad koeraomanikud nädalas kuus tundi liikudes, samas kui neil, kel koeri pole, veedavad vaid tund ja 20 minutit treenides. 47 protsenti mittekoeraomanikest tõdevad, et ei tee üldse trenni.
  4. Koerad võivad vähki tajuda. Ajakirjas US National Library of Medicine avaldatud uuringust selgus, et koerad on võimelised «välja nuuskima» põie-, kopsu-, rinna-, munasarja- ja soolevähki.
  5. Koerad võivad ära hoida allergiahooge. Kui koeri on vastavalt treenitud, saavad nad aidata oma allergilistel omanikel tervena püsida – nende nina tunneb ära, kui omanikku ohustab mõni allergeen ja nad annavad sellest märku.
  6. Koerad vähendavad ärevust ja stressi. Koerad aitavad võidelda üksildustundega, mis on üks suuri depressiooni põhjustajaid. Üksildust kogevad rohkem haiged ja vanurid, kuid ka inimesed, kes ei suhtle palju välismaailmaga, saavad koerast kasu – neil on kaaslane ja eesmärk.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles