WHO asub uurima pudelivee massilise plastikusaaste väiteid

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon on algatanud eriuurimise, et teha kindlaks, kas eile avaldatud väidetel enamuse pudelivee plasti mikroosakestega saastatusest vastavad tõele, kirjutab The Guardian.

Ajakirjandusprojekti Orb Media läbi viidud uuringu tulemuste kohaselt sisaldus üheksast riigist kogutud 259 veepudelis liitri kohta keskmiselt 325 plastikuosakest. Päris plastivabad olid uuritud pudelitest vaid 17. Saadud tulemused näitavad, et pudelivees sisaldub koguni kaks korda rohkem plastikut kui varasemad uuringud on leidnud kraanivees.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO kõneisiku sõnul ei ole hetkel veel kindlaid tõendeid leitud plastikukoguse kahjulikest tervisemõjudest, küll aga on tegemist aina enam tähelepanu pälviva probleemiga. Tema sõnul viib WHO nüüd läbi põhjaliku olemasolevate teadmiste ülevaate, üritab kaardistada puudused praegustes teadmistes ja panna selle põhjal paika ka edasise lisauuringute plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles