Kiri vähiravifondi postkastist: «Täna ütles arst, et kasvajat pole!»

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond tühjendas septembris Tallinna Lennujaama terminalis mõnda aega omapäi heategusid kogunud annetuskasti ning sealt leiti rahatähti isegi Lõuna- Koreast, Makedooniast, Filipiinidelt, Ugandast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.
Vähiravifond tühjendas septembris Tallinna Lennujaama terminalis mõnda aega omapäi heategusid kogunud annetuskasti ning sealt leiti rahatähti isegi Lõuna- Koreast, Makedooniast, Filipiinidelt, Ugandast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Foto: Liis Treimann

Märtsis laekus «Kingitud elu» fondi annetustena üle 304 000 euro, raviarveid tasuti kokku 263 000 euro eest. Fondi nõukogu kiitis heaks 24 inimese ravi toetamise, neist 11 saavad fondilt toetuse esmakordselt. 

Naistepäeval sai vähiravifond kirja 74-aastaselt naiselt, kelle kopsuvähiravi on toetatud juba ligi kaks aastat igas kuus 5000 euroga. Naine kirjutas: «Tere, armas vähiravifond. Pole sõnu teie tänamiseks. Mul on tänu teile läinud ülihästi. Täna ütles minu arst, et kasvajat pole! Kasvaja kolded on kadunud, mida kompuutertomograaf näitab. Olgu teil jõudu ja edu inimesi aidata! Olen saanud väga head ravi.»

Tänusõnad edastas ka 56-aastane naine, kelle vähiravi toetatakse samuti juba mitu aastat 5000 euroga kuus. «Soovime perega siiralt ja südamest tänada kõiki annetajaid ja vähiravifondi «Kingitud Elu» kogu abi eest, mida mulle on ostutatud. Haigus on kontrolli all, elul mitu «korrust» juba juures.»

Alates eelmise aasta lõpust toetab fond 63-aastast Vahur Talve võitluses soolevähiga. Ravi toimib ja toetus Vahurile jätkub. Mehe ravile kulub järgneval kahel kuul üle 5000 euro, millest kolmandiku katab ta ise. Mees sai diagnoosi 2013. aastal, teda püüti paar aastat ravida ning peatada vähi areng, kuid ravimetoodikat tuli muuta ning katsetada teiste ravimitega.

«Ma olen võitleja tüüp, kes kergesti raskuste ees ei alistu, lähen alati lõpuni välja. Ei ole kerge saada pidevalt keemiaravi ja võidelda läbi valude kasvajaga, kuid siiani oleme suutnud hoida haigust kontrolli all,» sõnas Talv.

Märtsis ulatati abikäsi ka 64-aastasele ettevõtjale Cardo Remmelile, mil koguti tema raviks ühe päevaga 10 000 eurot. Samuti asuti toetama 49-aastase Rakvere naise Andrit Palmi kopsuvähiravi. Tema ravimile Keytruda kulub järgneval kolmel kuul üle 17 000 euro. Andrit loodab veel näha tudengist tütre kooli lõpetamist, lapselaste sündi ja kasvamist. 

«Soovin terveneda, et panustada ise veel pikki aastaid Eesti inimeste tervisesse. Olen ka haigena aktiivselt vähiravifondile annetusi teinud. Püsin ääretult lootusrikas fondi poolt võimaldatava ravi ja tervenemise osas,» kirjutas Palm.

Loe vähiravifondi märtsikuu tegemistest ja saadud annetustest pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles