Pierre Fabre tuntud koolitaja: täiskasvanute akneprobleen on üha levinum

, proviisor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ali Marel, Unsplash

Eestis kahepäevase koolituse andnud rahvusvaheline prantslannast koolitaja, proviisor Perrine Frick tõdes intervjuus, et täiskasvanuea akne on viimaste aastatega üha tõsisemaks probleemiks muutunud.

Ducray ja Avene tootekoolituse teinud Perrine Fricki sõnul mängib elukoht nahaprobleemide juures väga suurt rolli. Vastavalt sellele, mis laiuskraadil inimesed elavad, võib ennustada, mis tooteid nahahoolduseks kõige enam kasutatakse. Eesti inimestel on probleemideks valdavalt külmast temperatuurist tulenev nahakuivus, atoopiline nahk ja täiskasvanuea akne.

Igapäevaselt ringi liikudes on üha enam märgata, et täiskasvanud inimestel esinevad akneprobleemid. Millest see tuleneb?

Varasemalt oli seda märksa vähem tõepoolest. See probleem kasvab iga aastaga. Eelkõige on see tingitud keskkonnamuutustest, aga ka näiteks geenidest. Täiskasvanute akne on hormoonsõltuv, mis algab või halveneb täiskasvanueas.

Kas aknest on võimalik ka täielikult vabaneda?

Kindlasti on, aga kuidas, sõltub sellest, kui tõsise probleemiga on tegu. Tõsisemate juhtumite korral on vaja appi võtta retseptiravimid.

Kõige tähtsam faktor, millele tähelepanu pöörata, on õige, oma nahatüübile ja vanusele sobivate nahahooldustoodete kasutamine. Selleks saab abi apteekrilt või nahaarstilt. Saan öelda ka seda, et meie ise teeme väga palju jõupingutusi, et aidata probleemi leevendada. Näiteks Avene sarjas on toode nimega Triacneal Expert, mis on mõeldud spetsiaalselt täiskasvanute vistrikulisele nahale. See on hea just sellepärast, et vähendab post-akne armide tekkimist ja on vananemisvastase toimega. Peagi jõuab müüki ka uus ja innovaatiline sari rasusele nahale Ducray Keracnyl, mis jõuab apteekidesse aprillis.

Teine teema, mis ilmselt puudutab kõiki naisi on kortsud. Kas tänapäevaste vahenditega ja ilma kirurgilise sekkumiseta, on võimalik kortsudest vabaneda?

Kortsudest täielikult vabaneda pole võimalik. Vananemine on loomulik protsess, mis juhtub igaühega. Oluline on mõista, kuidas seda protsessi aeglustada. Kõige olulisemad ja põhilisemad asjad, mida silmas pidada on niisutamine ja päikesekaitse. Dermakosmeetika võimaldab vananemistunnuseid edasi lükata ja naha olukorda parandada, aga mitte lõputult.  Meil on selle jaoks spetsiaalselt loodud brändid – Avene Physiolift ja Avene Ystheal, mis ennetavad ja korrigeerivad esimesi vananemise ilminguid.

Millal oleks õige aeg kortsukreemidega tutvust teha?

Minu isiklik seisukoht on see, et ei ole kindlat vanust, millal võiks alustada. Kõik oleneb inimesest ja tema nahatüübist. On nii neid, kes tahavad juba varastes 20ndates eluaastates alustada kui ka neid, kes alustavad 40-aastaselt. See on igaühe vaba valik ja siinkohal on raske mingeid soovitusi anda. Igaüks peab ise tunnetama, millal ja kas tal on seda vaja.  

Väga palju on räägitud ka sellest, et üha nooremad naised kasutavad vananemisvastaseid tooteid. Millest see tuleneb?

Üha enam noori naisi tõepoolest teevad seda, kuigi vajadust veel pole. Ka nooremaealistel on võtmesõna taaskord korralik ja õige nahahooldus, mis algab näonaha niisutamisest, päikesekaitsest ja korralikest puhastusvahenditest. Esialgu pole rohkemat vaja.

Mis puudutab nahahooldust, siis mida soovitate Eesti naistele?

Eestis on talvel üsna külm kliima, mis muudab naha kuivaks. Sageli esineb siinsetel inimestel atoopilist nahka ja nahakuivust ning allergilisi reaktsioone. Seetõttu on ülioluline naha niisutamine. Nagu ka kõikidele teistele naistele, soovitan eelkõige pöörata tähelepanu naha puhastamisele. Tasuks minna apteeki ja uurida, mis tooted sobivad just teie nahale.

Teine asi, mida küll paljud endiselt oluliseks ei pea, on päikesekaitse. Siinsetel inimestel on hele nahk ja heledad juuksed, seetõttu peaksite sellele rõhku panema. Ja seda mitte üksnes suvel, vaid ka kevadel.

Copy
Tagasi üles