Hambaarst õpetab: parim aeg, mil hambaid pesta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Hambaid tuleb pesta kaks korda päevas, kuid seejuures on oluline ka ajastus.

Dr Mitali Hariwala selgitab Elite Daily’s, et hambapesu peaks tegelikult ajatama söögikordade ja mitte uneaja järgi. Kõige parem aeg hammaste pesemiseks on 30 minutit enne hommikusööki ja 30 minutit pärast õhtusööki.

Kui süüa happelist toitu, võib hambapesu hambavaapa kahjustada. «Kohe pärast sööki hammaste pesemine on sama hea, kui hambavaabale puhastusvahendit hõõruda,» selgitab arst, miks tuleb hambaid pesta pigem enne hommikusööki. «Kuigi hambavaap on erakordselt tugev, demineraliseerivad tavalised hommikusöögid (kohv, hommikusöögihelbed, munad, kaerahelbepuder jne) hambavaapa ja võivad seda kulutada.» Selle tagajärjel võivad tekkida hambaaugud ja inetud plekid hammastele.

Vahel läheb meelest, et hambaid pesta. Kui vahele jääb ainult üks kord, ei ole sellest arsti sõnul väga hullu. Igemehaigused hakkavad arenema siis, kui hambaid pole pestud juba ööpäev. Kui unustad õhtul hambaid pesta, pead seda hommikul kindlasti tegema. Mis iganes ajal hambaid pesta, oluline on seda teha kaks minutit järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles