Toitumisnõustaja kommenteerib: kas soolvee joomine on tervisele hea?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Viimasel ajal on uueks tervisetrendiks kuulutatud soolvee joomine. Kas see ka tegelikult tervisele kasulik on ning mis mõju sel organismile on?

Soolvee joomine aitab väidetavalt puhastada organismi mürkidest ja tõsta energiataset. Toitumisnõustaja Rhiannon Lambert pole uues trendis kuigi kindel.

Lamberti sõnul aitab mõõdukas soola tarbimine hoida vererõhku kontrolli all, kuid sellega liialdamine hoopis tõstab vererõhku. Kuigi ta rõhutab, et väiksese koguses on sool organismile vajalik, puuduvad selles vallas põhjalikumad uuringud, kirjutab Independent. Lisaks võib suur soola tarbimine viia keha vedeliku puuduseni.

Teine kontseptsioon, mille vastu toitumisnõustaja seisab, on keha puhastamine. «Idee, et saad oma keha ebavajalikust läbi uhtuda, on skeem. See pseudoteaduslik kontseptsioon on loodud, et müüa sulle asju,» seletab Lambert. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles