Norra kardab suuremat E. coli nakkuse puhangut

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esmaspäeva pärastlõunal sai Norra toiduamet teate, et Hispaaniast pärit kolibakteriga saastunud kurgid võisid jõuda ka nende poelettidele. Samuti on Norras teatatud ühe inimese haigestumisest.

Norra lõunaosas Kristiansandis sattus verise kõhulahtisusega haiglasse 40-aastane mees, haiguse põhjustajaks on EHEC-kolibakter. Kuidas mees nakkuse sai, on praegu veel selgusetu, kuid on teada, et ta oli hiljuti reisimas käinud, vahendas veebiajaleht VG Nett.

E. coli kahtlusega mahekurke oli Norras müügil üks partii ehk 240 kurki. Need toodi riiki sisse küll Prantsusmaalt, kuid pärit olid kurgid Hispaaniast, farmist, mida peetakse üheks nakkusallikaks. Võimud pole veel kurgipartiist proove võtta saanud ning praegu pole ka teateid Norras kurkide söömise tõttu haigestunud inimestest.

Samas on sealne rahvatervise instituut saatnud haiglatele välja teavitused, kus palutakse kõikidest kolibakteri nakkuse tagajärjel haigestunud inimestest kiiremas korras teada anda. Samuti ootab instituut infot juhtumite kohta, mille puhul kolibakteri nakkust vaid kahtlustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles