5 asja, mille üle ei peaks sa günekoloogi juurde minnes põdema

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jolanta Dąbrowska / PantherMedia / Jolanta Dąbrowska/Scanpix

Naisena tead sa kindlasti, et günekoloogi juurde minek võib olla paras peavalu ning ärevusetekitaja.

Scary Mommy on kokku pannud humoorika ja õpetliku video, mis tuletab meile meelde, et on asju, mille üle ei tasuks põdeda. Selleks rääkisid nad dr Angela Jonesiga, et teada saada, mida su arst päriselt arvab.

  1. Kuhu panna püksikud?! Lõpeta muretsemine, et günekoloog näeb su aluspükse. Sa oled valmis talle oma vagiinat näitama, kuid mingil põhjusel tekitab suurt ärevust see, et sa pole päris kindel, kuhu panna püksikud ja kas need tuleks riiete vahele peita. Pole põhjust põdeda! «Mul on täiesti ükskõik, mida sa nendega teed,» kinnitab dr Jones. «Peaasi, et need mulle ette ei jää – ma ei taha üle su püksikute astuda, aga muul juhul on mul täiesti ükskõik.»
  2. Mida teha jalgadega?! Mõned naised muretsvad, et peaksid enne arstivisiiti laskma teha korraliku pediküüri, kuid dr Jones kinnitab, et arstil on tõenäoliselt täiesti ükskõik. «Mind ei huvita ka su karvased jalad – ega sa minuga ei deidi!» lisab dr Jones. «Ma ei ole sinust sel viisil huvitatud.»
  3. Kuidas ma lõhnan?! Arst võib lõhnast aru saada, kui sul on infektsioon, aga muul juhul teda sinu spetsiifiline aroom ei huvita, nii et selle pärast ei peaks sa üldse muretsema. «Mõnikord ma tõesti tunnen vagiina lõhna, aga sellepärast sa oledki ju minu juurde tulnud,» ütleb dr Jones, et arsti ülesanne ongi ju haigust märgata ja ravida. Dr Jonesi sõnul on hoopis kõige hullem, kui naised kannavad UGGsi saapaid suvel ilma sokkideta – see on aroom, mis võib pildi eest võtta.
  4. Kas ja palju ma peaksin raseerima?! Arstil pole mingit eelistust selles osas, kuidas sa peaksid oma põõsast pügama. «Peaasi, et ma sellele ligi pääsen,» ütleb dr Jones. «See on täiesti sinu otsustada [mida sa oma kehaga teed].»
  5. Kas ma peaks muretsema oma partnerite arvu pärast?! Dr Jones rõhutab, et arstid ei tohiks mingil juhul sind hukka mõista. «Sa võid teha, mida iganes sa tahad – minu töö on tagada, et sinuga oleks kõik hästi ja teaksid, kuidas käituda turvaliselt.» Selleks annab arst sulle info, mida turvaliste otsuste tegemiseks vajad, selgitab valikuid, aga ainult sina tead, mis on sulle parim. Dr Jones ka julgustab naisi küsima ja oma muredest arstiga rääkima – selleks ju arst olemas ongi, et anda vastused ja leida lahendused.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles