Kirurg: ilulõikus on kirurgia, mitte maniküüri tegemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dr. Tatjana Raie ninalõikust ette valmistamas
Dr. Tatjana Raie ninalõikust ette valmistamas Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Dr. Tatjana Raie sõnul eelistab ta välismaistele patsientidele ilulõikusi mitte teha, kuna pahatihti suhtutakse esteetilise kirurgia lõikustesse liiga kergelt. Juba järgmisel päeval minnakse kodumaale tagasi ilma, et arstil oleks võimalik patsiendi käekäiku operatsioonijärgselt jälgida.

«Välismaalased tulevad ja lähevad, see on aga kirurgia, mitte maniküüri tegemine ning alati võib tüsistusi olla,» kommenteeris Raie.

Haav paraneb kümme päeva, paremal juhul nädala. Seal võib tekkida näiteks hematoom- vere või kehavedelike kogum, mis tekitab põletikku. Patsiendid tulevad esteetilise kirurgia lõikuse korral Eestisse aga ainult päevaks-paariks. Tekkinud tüsistustega pöördutakse arsti juurde aga näiteks Soomes.

«Soome tohtrid on väga palju selle peale kaevanud. Nad on väga pahased, kui Eestis käiakse lõikusel ja hiljem pöördutakse probleemide lahendamiseks kohaliku arsti juurde,» kommenteeris ta.

Dr.Romek Märtsini sõnul tehakse aga esteetilise- plastilise kirurgia lõikusi arvestusega, et probleemide korral võtab patsient ise arstiga ühendust ning tegelikult võib inimene pärast operatsiooni üsna muretult kodumaale tagasi minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles