Jalakäijad saavad libedatel kõnniteedel ja bussipeatustes traumasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäistel tänavatel on suur oht kukkuda
Jäistel tänavatel on suur oht kukkuda Foto: Raigo Pajula

Tallinna hooldamata kõnniteed ja bussipeatused on proovikiviks jalakäijatele, kes peavad sooritama tõelisi akrobaatikatrikke konarlikul jääl püsti püsimise nimel.

Ida-Tallinna keskhaigla infokorralduse spetsialist Kristi Kuura ütles, et sel nädalal on traumapunkt võtnud vastu tavapärasest enam inimesi, kes on libedast tingitud kukkumiste tõttu traumasid saanud.

Kui esmaspäeval pöördus kukkumisel saadud vigastustega kesklinna traumapunkti 8 inimest, siis teisipäeval koguni 32 inimest ja neist 3 jäeti haiglaravile. Eile tuli abi saama 17 kukkujat, kellest üks jäi haiglasse.

«Palju on hüppeliigese murdusid, mida on saadud ühistranspordivahenditest väljumisel - bussipeatustes on lumevallid,» tõi Kuura välja.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonispetsialist Urve Pals ütles, et Mustamäe traumapunkti on pöördunud tavapärasest pisut enam inimesi. «Traumadega võeti eile vastu 76 inimest, neist luumurde oli 23 inimesel,» sõnas ta.

Palsi sõnul tuleb traumapunkti keskmiselt 55 inimest päevas. «Tavaloogika ütleb, et libedaga on oht kukkuda suurem, seetõttu peab igaüks ise väga ettevaatlik olema,» manitses ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles