Perearstipõud kimbutab taas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti töölaual on oluline koht ka stetoskoobil.
Arsti töölaual on oluline koht ka stetoskoobil. Foto: Postimees/Scanpix

Valga maavanem kuulutas välja järjekordse konkursi kolmele perearsti ametikohale. Neid otsitakse Valga linna, Otepää ja Palupera ning Tõlliste ja Õru valla teeninduspiirkonda.

Valga maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiutalituse juhataja Ülla Visnapuu sõnul vabaneb oktoobrist perearsti nimistu Valgas, kust ametist lahkub alles hiljuti Valka perarstina tööle tulnud Henn Sepp. Jaanuarist vabaneb aga Otepää-Palupera piirkonna perearsti nimistu.

Konkursiga otsitakse perearsti ka Tõlliste ja Õru valda teenindavale arstikohale. «Seal on asendusarst Martin Ruumet ning temal lahkumise plaane küll pole, kuid kehtivate seaduste ja eeskirjade alusel oleme kohustatud mõningase aja järel ka seal taas konkursi välja kuulutama,» selgitas ametnik.

Visnapuule teeb isiklikult kõige enam muret just Valga piirkond, kuhu perearsti leida kindlasti keerulisem kui Otepääle.

«Kandideerisin ning sain perearsti nimistu Viljandis. Lähen oma kodukohta tagasi,» selgitas Sepp Valgamaalasele lahkumise põhjusi.

Isiklikel motiividel lahkub ametist ka Otepää piirkonna perearst Mare Treier. «Olen juba pensionärina neli aastat perearstina töötanud ja nüüd võtsingi vastu otsuse pensionäripõlve pidama hakata,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles