Viljandi võib hakata kodutuid kollatõve vastu vaktsineerima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis levib kollatõbi ka kodutute seas. Pildil kodutute elupaigad Viljandis.
Viljandis levib kollatõbi ka kodutute seas. Pildil kodutute elupaigad Viljandis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linn on valmis vajadusel A-hepatiidi ehk kollatõve vastu vaktsineerima ka kodutuid.

Kodutute vaktsineerimine võeti kaalumisele pärast seda, kui kohalikud politseinikud toimetasid haiglasse käehaavaga kodutu, kes juba põdes kollatõbe. Ilmselt on viirusekandjaid või siis juba haigestunuid kodutute seas veelgi, vahendasid Vikerraadio uudised.

Kui kodutute vaktsineerimiseks läheks, oleks linn valmis võtma enda kanda ka kulud. Üks süst maksab 44 eurot ning süsti tuleb teha kolm korda.

Lisaks on kaalumisel politseinike vaktsineerimine, sest nemad puutuvad sageli kokku kodututega ja teiste võimalike riskirühmadega.

Maavalitsusest lisati veel, et kui kodutute ja politseinike puhul on vaktsineerimisvajadus veel kaalumisel, siis koolilaste puhul on see vajadus kindel.  Nimelt on  7-17-aastased lapsed kohustuslikus korras B-hepatiidi vastu vaktsineeritud. Viljandis on aga levimas viiruse A-vorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles