Lihatootja: tarbijad ootavad tervislikke tooteid, kuid ostmisel lähtutakse hinnast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha jääb eestlaste lemmikuks.
Sealiha jääb eestlaste lemmikuks. Foto: Peeter Langovits

Eesti inimesed eelistavad järjest tervislikumaid lihatooteid, mis ei sisalda tehislikke lisaaineid, on allergeenivabad, vähemsoolased ja tehtud naturaalsetest komponenetidest, näitavad erinevad uuringud.

Samas on ostueelistuse tegemisel viimasel ajal järjest kõrgemale kohale tõusnud hind, mis tähendab enamasti sooduspakkumistelt odavama kauba ostmist.

Rakvere lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõokese sõnul arenevad  toidu valmistamisel paralleelselt kaks trendi - isevalmistamine ning kiire ja mugava pool- või valmistoidu ostmine. Hind määrab palju ja kuna ise kodus toidu valmistamine tuleb reeglina odavam, siis kogub see üha enam populaarsust.

Lisaks on näha trendi, et igapäevaselt ostavad inimesed üha väiksemas koguses toitu. Lihakombinaadi selgitusel on selle taga soov toitu mitte raisku lasta - mida väiksema oguse korraga ostad, seda väiksem on tõenäosus, et pead osa hiljem ära viskama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles