Hommikueine söömine tagab järgmise eelise (1)

PM Tervis
Copy
Jalgrattaga sõites põletasid mehed rohkem süsivesikuid, kui olid eelnevalt söönud hommikust.
Jalgrattaga sõites põletasid mehed rohkem süsivesikuid, kui olid eelnevalt söönud hommikust. Foto: Shutterstock

Mäletad, kui ema ütles, et hommikusöök on päeva tähtsaim eine? Teadlased arvasid sama ja võtsid uurida, kuidas hommikune einestamine või sellest loobumine mõjutab keha ainevahetust paar tundi hiljem – treeningu ajal ja selle järel.

Ajakirjas American Journal of Physiology: Endocrinology and Metabolism ilmunud uuringus võeti vaatluse alla, kuidas hommikuse eine söömine mõjutab keha treeningu ajal, kõrvutades seda hommikuse paastumise mõjuga.

Uuringurühmas osalenud meestel paluti süüa hommikueineks piimaga keedetud putru ja kahe tunni möödudes läksid nad tunniks ajaks sõitma jalgrattaga. Pärast mõõdeti nende veresuhkru ja lihasglükogeeni taset. Tulemused viitavad, et söömine enne treeningut aitab kehal põletada rohkem süsivesikuid füüsilise aktiivsuse ajal, kui siis, mil keha pole eelnevalt toiduga turgutatud.

See oli esimene uuring, mis võttis vaatluse alla ka selle, kuidas toidukord enne trenni avaldab mõju meie keha reageeringule järgnevatele einetele. Selgus, et hommikusöögi tarbimine kiirendas seedimist, toitainete imendumist ja keha ainevahetust, mis tagab süsivesikute põletamise järgnevatelgi toidukordadel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles