Kaalujälgija meelespea! Need toidud tapavad magusaisu enne selle tekkimist

Kaneel ja tume šokolaad vähendavad magusaisu.

FOTO: Vsevolod Belousov / PantherMedia / Vsevolod Belousov

Kui suhkruneelud liiga painavaks muutuvad ja hakkavad ohustama terviseteadliku elustiili jätkusuutlikkust, saab nende ohjamisel abi järgmistest toitudest, vahendab MSN News.

Pool avokaadot

Avokaadost saab su keha kasulikke rasvhappeid, mis toetavad kogu ainevahetust. Kui kinnitad keha paar tundi pärast lõunasööki avokaadoga, ei teki vajadust enne õhtusööki näksida süsivesikurikkaid toite, et peletada vaikselt ligi hiilivat näljatunnet.

Fermenteeritud toidud

Hapendatud toidud vähendavad suurepäraselt magusaisu. Fermenteeritud toidud nagu hapukapsas, keefir, hapendatud kurgid sisaldavad probiootikume ja prebiootikume, mis on oluliseks toidu allikaks seedekulgla headele bakteritele, kes aitavad tõhustada ainevahetust ja tagavad põletikuvastaseid protsesse. Uuringute kohaselt aitab fermenteeritud söökide tarbimine eemale hoida suhkrurikkast toidust, mis on toiduks paljudele keha funktsioone häirivatele bakteritele.

Maapähklivõi

Kui soovid aga midagi magusamat hamba alla, võta pärast lõunat teelusikatäis maapähklivõid. Selles on külluslikult proteiini ja kasulikke rasvu, mis aitavad täiskõhutunnet hoida tunde. Mandlid on loomupäraselt magusad, nii et võiksid otsustada magustamata maapähklivõi kasuks.

Mõni tükk tumedat šokolaadi

Tervisele kõige kasulikumad on šokolaadid, mille kakaosisaldus on üle 70 protsendi. Vaata ka šokolaadi suhkrusisaldust – parim oleks variant, mille ühes serveeringus on seda vähem kui viis grammi.

Chia seemne puding

Chia seemned on kiudainerikkad ja seda vajavad soolebakterid oma toidulauale. Kui bakterid on rahulolevad, ei saada ka keha nii kiiresti näljasignaale ajule. Toitva Chia pudingu saad teha, lisades 1-2 teelusikat seemneid kookospiimale. Lase segul seista üleöö.

Kaneel

Puista rasvapõletusele kaasa aitavat kaneeli kaerahelbepudrule või tervislikest toorainetest tehtud maapähklivõileivale. Kaneel muudab ka lihtsa toidu hõrguks!

Lugu ilmus esmakordselt aastal 2018.

Tagasi üles