Tsahkna: patsientide huvide kaitset tuleb tõsta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL) kinnitas, et patsientide esindusühingu tegevus on kindlasti vajalik ning ühingu sõltumatuse tagamiseks tuleb kaaluda ka nende ettepanekut muuta rahastuse allikat.

Patsientide esindusühingu juhataja Pille Ilves kirjutas riigikogu liikmetele, et sai mõni päev tagasi juhuslikult teada, et patsientide esindusühingu rahastus järgmise aasta eelarves on vähenenud 70 protsenti - esialgselt 63 911 eurolt 19 176 eurole. «Kas tülikate eestkoste organisatsioonide võimekuse vähendamine on ka riigikogu eesmärk või olete siiski huvitatud demokraatia sisulisest toimimisest Eestis?» imestas esindusühingu juht kirjas.

Tsahkna ütles Postimehele, et polnud patsientide esindusühingu eelarve kärpest varem teadlik.

«Patsientide esindusühingu tegevus on kindlasti vajalik ja sellel on olnud ka reaalseid tulemusi, mis puudutab just patsientide huvide kaitsmist ning probleemide tõstatamist,» kinnitas Tsahkna Postimehele.

«Ühe esimese teemana käsitles riigikogu sotsiaalkomisjon just ravikvaliteedi probleeme ja seda eelkõige patsientide huvidest lähtudes, kaasates ka patsientide esindusühingu,» tõi Tsahkna näite.

«Arvan, et patsientide huvide kaitset tuleb oluliselt tõsta, millele on abiks raviasustuste, arstide ja patsientide vaheliste õiguste ja kohustuste täpsustamine, siin loodame tõhusalt koostööd.

Küsimusele, mis ta arvab patsientide esindusühingu ettepanekust tõsta eestkoste organisatsioonid ministeeriumide rahastuse alt mõne sõltumatuma organisatsiooni eelarvesse, vastas Tsahkna: «Ühingu sõltumatuse tagamiseks tuleb hoolikalt kaaluda, millised muudatused vajalikud oleksid, loodan, et sellega lähiajal ka tegeletakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles