Pruunid silmad saab laserlõikuse abil siniseks muuta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunid silmad saab laserlõikuse abil siniseks muuta
Pruunid silmad saab laserlõikuse abil siniseks muuta Foto: SCANPIX

USAs Californias tegutseva silmaarsti sõnul töötas ta välja meetodi, kuidas pruunid silmad saab püsivalt siniseks muuta.

Silmaarst Gregg Homer on kümme aastat arendanud laserlõikuse tehnoloogiat, mis võimaldab silmavärvi muuta, edastab orlandosentinel.com

Arst selgitas, et pruunide silmadega inimestel saab silmavärvi muuta selle tõttu, et silma iirise pruuni pigmendikihi all on sinine pigment.

«Kasutame silmavärvimuutmise operatsioonis teatud lainepikkusega laserit, mis eemaldab iirise pinnalt pruuni pigmendi. Operatsioon ei kesta kauem kui 20 sekundit,» sõnas Homer telekanalile KTLA antud intervjuus.

Laseriga töödeldud pigmendikiht kaob ning pruunid silmad muutuvad sinist värvi kolme nädalaga.

Homeri kinnitusel ei taastu pruun pigment enam kunagi.

Ta lisas, et selline laseroperatsioon ei tekita mingeid silmakahjustusi.

Spetsialistide arvates võidakse see silmavärvimuutmise operatsioon väljaspool USAd kasutusele võtta juba pooleteise aasta pärast. USAs endas, kus opereerimistehnoloogiate kohta on palju bürokraatiat, võidakse seda kasutama hakata kolme aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles