Lukas: jälgigem, et lapsed sõltlasteks ei kasvaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tuntumaid suhtlusportaale - rate.ee. (Foto on illustratiivne)
Üks tuntumaid suhtlusportaale - rate.ee. (Foto on illustratiivne) Foto: www.rate.ee

Haridusminister Tõnis Lukas kutsus lapsevanemaid üles jälgima rohkem oma võsukeste tegemisi ja hoolitsema nii selle eest, et neist sõltlasi ei kasvaks.


«Ma paneksin meile ühiselt hinge peale, et nii nagu kutsume oma lapsed külmast veest välja, ütleme, et ära liiga kaua ole, jääd haigeks, samamoodi peaksime jälgima laste televiisorivaatamise harjumisi, internetis kolamise harjumusi,» ütles Lukas valitsuse pressikonverentsil.

«Iga asi, kui ta täidab päevi ja muutub n-ö vajaduseks, võib muutuda krooniliseks. Sealt võivad tulla hasartmängusõltuvused ja muud probleemid ja sealt omakorda psüühilised haigused.»

Lukas kutsus kõiki lapsevanemaid üles jälgima, millega nende lapsed tegelevad, olema neile toeks ja muutma laste päevi mitmekesiseks.

«Ärgem laskem neil mõne asjaga tegeleda eneseunustuseni, sest eneseunustusest lapse hukatuseni võib olla päris lühike samm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles